Erzincan'da koyun otlatırken ayı saldırısına uğrayan köy muhtarı ağır yaralandı. Engebeli arazi sebebiyle muhtar, bir gün sonra askeri helikopter ile mahsur kaldığı yerden kurtarıldı.
Olay dün saat 15.00 sıralarında Erzincan 'a 42 kilometre uzaklıkta bulunan Çalgı köyü ile Maksutuşah köyü arasında bulunan Larsek yaylasında meydana geldi. Oğlu 13 yaşındaki Fırat ile yaylada koyun otlatan Çalgı Köyü Muhtarı Yıldırım Binay (45), ayının saldırısına uğradı. Bir süre ayı ile boğuşan muhtar, pençe darbeleri ile kanlar içerisinde kaldı. Vücudun çeşitli yerlerine aldığı darbeler ile ağır yaralanan muhtar Yıldırım Binay 'ın oğlu Fırat Binay, yaklaşık 1 saat yürüdükten sonra durumu yayladaki akrabalarına aktardı. Çalgı köyüne yaklaşık 5 saat uzaklıkta meydana gelen olay, köylüler tarafından gece saat 02.00 sıralarında Alp Jandarma Karakolu'na bildirildi.
Erzincan Valiliği ve İl Jandarma Komutanlığı, yaylada ağır yaralı olarak bulunan muhtar Binay 'ın kurtarılması için bugün kriz masası oluşturdu. Larsek yaylasına askeri helikopter yönlendirildi. İl Afet Acil Durum kurtarma ekiplerinin de katıldığı çalışmada muhtar Yıldırım Binay, olay yerinden helikopter ile alınarak askeri hava alanına getirildi.
112 Acil ambulansı ile Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan muhtar, tedavi altına alındı.
Çalgı köyü sakinleri, olayın duyulmasının ardından hastaneye geldi. Muhtar Yıldırım Binay 'ın hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi.
Erzincan'da Köy Muhtarını Ayı Parçaladı
Olay dün öğlen saat 15:00 sıralarında Kemah ' a 25 kilometre uzaklıktaki Maksutuşağı köyü Larsek yaylasında meydana geldi. 12 yaşındaki oğlu Fırat Binay ile yaylacılık yapan 45 yaşındaki Kemah Çalgı Köyü Muhtarı Yıldırım Binay koyunlarını otlatırken bir anda bir ayının saldırısına uğradı. Ayı ile bir süre mücadele eden köy muhtarı kolundan ve göğsünden ağır yaralandı.
Ayının uzaklaşmasının ardından, babasını olay yerinde bırakarak yakındaki yaylaya yürüyerek giden 12 yaşındaki Fırat Binay ' ın olayı haber vermesinin üzerine sabah saatlerinde askeri helikopter ile ulaşıldı. Köylüler kendi çabaları ile yaralıyı bulunduğu yerden kurtaramayınca, jandarmaya haber verildi.
Arazinin dağlık ve kayalıklardan oluşması nedeniyle, askeri helikopter ile olay yerine giden İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekipleri yaralı 3 çocuk babası Yıldırım Binay ' ı alarak havaalanına getirdiler. Ambulansa konulan Yıldırım Binay, Mengücek Gazi Eğitim ve araştırma Hastanesine getirilerek tedavi altına alındı.
Olay yerine giderek kurtarmaya katılan İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekip sorumlusu Süleyman Yavuz “Olay bize gece 03.00 gibi intikal etti. Kemah ilçesi Larsek yaylasında bu tür bir olay olduğu söylendi. Oluşturulan kriz masasında yapılan durum değerlendirmesi sonrası helikopter ile alınmasına karar verildi. Helikopterle olay yerine giderek yaralı şahsa ilk müdahaleyi yaptıktan sonra helikopterle Erzincan ' a getirdik. Şahsın bilincinin açık olmasına rağmen yaraları ağırdı” dedi.
Öte yandan, olayı duyan köy muhtarının yakınları hastaneye akın ederken, yakınları ise gözyaşlarına hakim olamadı.
İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR
Erzincan'da ayı saldırısı
13 Ağustos 2012 Pazartesi
İLGİLİ VİDEOLAR
Barcelona Real Madrid Super Cup 2012 (El Clasico)
24 Ağustos 2012 Cuma
Trabzonspor Videoton: 0-0 Maçın Özeti
24 Ağustos 2012 Cuma
Cem Yılmaz'ın İş Bankası Reklam Filmi
23 Ağustos 2012 Perşembe
Ünlü Burger Zincirine Et Sağlayan Şirketten İnsanlık Dışı Görüntüler (18+)
22 Ağustos 2012 Çarşamba
Fenerbahçe - Spartak Moskova Maçı Geniş Özeti
22 Ağustos 2012 Çarşamba
Gaziantep'te Patlama! Belediye Başkanından Açıklama
20 Ağustos 2012 Pazartesi
Gaziantepte Patlama! Olay Yerinden Canlı Bağlandı
20 Ağustos 2012 Pazartesi
Gaziantepte Patlama! Olay Yerinden İlk Görüntüler
20 Ağustos 2012 Pazartesi
Cuma Namazı Sırasında Kurşun Yağdırdı -2
17 Ağustos 2012 Cuma
Cuma Namazı Sırasında Kurşun Yağdırdı -1
17 Ağustos 2012 Cuma