Vali Okay Memiş'in açıklamaları
-Detay
( ERZURUM -ÖZEL)- “AK Parti Meclis üyesi ve yeğeninin öldürülmesi terör ve tüm boyutlarıyla araştırılıyor” - “Geçtiğimiz hafta Karayazı ilçesi kırsalında bizzat katıldığım bir operasyon gerçekleştirmiştik” - “Kökü dışarıda olan taşeron terör örgütleriyle mücadele edeceğiz” ERZURUM
- Erzurum Valisi Okay Memiş, Karayazı ilçesinde AK Parti meclis üyesi ve yeğeninin öldürülme sebebinin tüm yönleriyle araştırıldığını söyledi.
Karayazı ilçesinde dün öğle saatlerinde Turnagöl Mahallesi ile Anıtlı Mahallesi arasında arazide terk edilmiş halde bulunan araç içerisinde, AK Parti Meclis üyesi Savcı Küçük ve yeğeni Tanju Küçük’ün cesetleri bulunmuştu. Vali Okay Memiş, İHA Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez’e yaptığı açıklamada cinayet ve soruşturmayla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Karayazı Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılan cinayetin, her yönüyle araştırma ve incelemelerde bulunduklarını söyleyen Memiş, terör saldırısı üzerinde öncelikle yoğunlaştıklarını belirtti.
Vali Memiş, “Hayatını kaybeden iki vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. İlçe kaymakamımız savcı ile beraber olay yerine intikal ettiler. Şahıslar köylerinden hayvanların otlatıldığı bölgeye her hafta çobanlara yemek götürüyorlar. Vatandaşlar arazide terk edilmiş pikap gördüklerini ve pikaptan kan damladığını köyün muhtarına söylüyorlar, muhtarın jandarmaya haber vermesiyle iki vatandaşımızın maalesef vefat ettiğini tespit ediyorlar. Olayın ayrıntılarını çok yönlü araştırıyoruz. Terör maksadıyla mı yoksa başka bir maksatla mı yapıldı şu an için detaylı bilgi paylaşamıyoruz. Vatandaşlarımızın Adli Tıpta otopsileri gerçekleşti ve cenaze defin işlemleri yapılıyor. Muhtemel senaryoları değerlendiriyoruz ama öncelik terör boyutu” diye konuştu.
Geçtiğimiz günlerde Karayazı'nın başka bir güzergahında terör operasyonu gerçekleştirdiklerini ifade eden Vali Okay Memiş, “Bizzat bende vaziyet ettim. Sabaha kadar uyumadık. Emniyet, Jandarma MİT mensuplarıyla birlikte. Özel Harekat birimleri bölgeye indirildi. Gece yarısı özel harekat timleriyle saat 3 sularında operasyon yapıldı. Gece gündüz 24 saat ayaktayız. Jandarmamız, polisimiz, istihbarat ekiplerimiz ve biz kesinlikle rehavet içerisinde değiliz. Erzurum’un terörle anılmasını istemiyoruz. Vatandaşlarımızın bizlere yardımcı olmasını istiyoruz. Bilgi akışı bizim için çok önemli, memlekette huzuru sağlamak istiyoruz. Kökü dışarıda olan taşeron terör örgütleriyle mücadele edeceğiz. AK Parti'li Meclis üyesi ve yeğeninin öldürülmesi üzerine bütün ihtimalleri değerlendiriyoruz. Siyasi boyutu, terör boyutu, kan davası boyutu tüm ihtimaller üzerinde yoğunlaşıyoruz” dedi.
Erzurum Valisi Memiş İHA’ya açıkladı: “Muhtemel senaryoları değerlendiriyoruz ama öncelik terör boyutu”
İLGİLİ VİDEOLAR
Şanlıurfa’da terör operasyonu: 2 tutuklama
30 Ağustos 2021 Pazartesi
İstanbul'da 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Vatan Caddesi trafiğe kapatıldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
MHP lideri Bahçeli: “Kabil emniyetli değilse Ankara güvende olamaz”
29 Ağustos 2021 Pazar
Elazığ'da bir köy mahalle olmak için referanduma gitti
29 Ağustos 2021 Pazar
Vatan Caddesi 30 Ağustos provaları nedeniyle trafiğe kapatıldı
29 Ağustos 2021 Pazar
EGO, Gölbaşı hareket noktasını yeni yerine taşıdı
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Adına şirket açtığını öne sürdüğü arkadaşını öldürdü
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Ünye'de 'Yaya ve Bisiklet Yolu Projesi'nde sona doğru
27 Ağustos 2021 Cuma