- Kampta kalan Suriyeli mülteciler - Çocukların oyun oynaması - Saldırılardan kaçarak Türkiye sınırındaki kamp alanlarına sığınan Ahmed Kaddur ile röportaj - Göç etmek zorunda kalanlardan Ebu Abdo ile röportajSuriye'deki Beşşar Esed rejimi, İran destekli terörist gruplar ve Rusya'nın, İdlib mutabakatının imzalandığı 17 Eylül 2018'den bu yana ateşkesi ihlal ederek düzenledikleri saldırılar nedeniyle bölgeden göç etmek zorunda kalanların sayısı 553 bin 444'e ulaştı. Yerlerinden edilen siviller, bombardımanın bitmesini ve evlerine dönmeyi bekliyor.Esed rejimi askerleri ve onlara yardım eden İran destekli terörist gruplar ile Rusya'nın İdlib ve Hama illerine 25 Nisan'dan bu yana sürdürdüğü yoğun saldırılardan kaçan sivillerin büyük kısmı, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinin karşısındaki Suriye topraklarında yer alan Atme, Kah, Deyr Hassan ve Kefer Lusin gibi bölgelerdeki kamp alanlarına sığındı. İdlib 'in güneyindeki Hasene köyünde saldırılardan kaçarak Türkiye sınırındaki kamp alanlarına sığınan Ahmed Kaddur, 10 gündür ağaçların altında yaşadıklarını söyledi.
Kaddur, "Çocuklar ve yaşlılar aç. Yardım dernekleri nerede? Garantör ülkeler bizi evlerimize geri döndürsünler. Köylerimizi arındırsınlar. Hemen geri döneriz. Yerden ve gökten bombalanıyorduk durmadan." diye konuştu.
Göç etmek zorunda kalanlardan bir diğeri Ebu Abdo da saldırılarda evlerinin yıkıldığını dile getirdi.Abdo, "Enkaz altından çıkıp ağaçların altına sığındık. Esed rejimi bizi yeniden himayesine almak istiyor. Mümkün değil. Dönmeyiz. Bir terörist değiliz. Terörist yerine koyup bombalıyor. Evimi gasbetmek isteyene 'Hoş geldin' diyemem. Elbet kendimizi savunacağız. Buradakiler 15 gündür temiz elbise giymedi. Evlerimiz yıkıldı ve yağmalandı. İnsanlar ağaçların altında yaşıyor. İçecek bir su yok. Olsa bile dolduracak su şişesi yok." ifadelerini kullandı.
Esed rejimi 550 binden fazla sivili yerinden etti - İDLİB
İLGİLİ VİDEOLAR
Başkent’te eski eş cinayeti: 1 ölü, 3 yaralı
31 Ağustos 2021 Salı
Van’da 24 düzensiz göçmen yakalandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
- Terör örgütü PKK'dan Afrin’e saldırı: 6 yaralı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Tuzla’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’na özel Kadınlar Futbol Turnuvası düzenlendi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos Zaferi için asker, polis, engelli ve akademisyenler birlikte daldılar
30 Ağustos 2021 Pazartesi
- Kabil'de roket fırlatılan araç alev aldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
- Esad rejiminden Dera'ya topçu saldırısı: 1 ölü, 1 yaralı
29 Ağustos 2021 Pazar
- İsrail güçlerinden Mescid-i Aksa'da Filistinli engelli gence saldırı
29 Ağustos 2021 Pazar
Samsun'da tüfekle genç kadını yaralayan şahıs yakalandı
29 Ağustos 2021 Pazar