Ev kadınları ve engellilerden cama hayat veren dokunuşlar - SİNOP

- Cam sanatı kursundan görüntüler - RöportajEv kadınları ve engellilerden cama hayat veren dokunuşlar - Sinop Usta Öğreticiler Derneğince yürütülen "Girişimciliğin ve İstihdamın Desteklenmesi" projesi kapsamında eğitim alan engelliler ve ev kadınları cam sanatında ustalayacak - Sinop Usta Öğreticiler Derneği Başkanı Yaprak: - "Kursiyerlerimiz kendi işlerini kurma fırsatı bulacak. Projemizi, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı, KOSGEB ve İŞKUR destekliyor"SİNOP (AA) - GÖKHAN GÜCÜKLÜOĞLU - Sinop 'ta, Usta Öğreticiler Derneğince yürütülen "Girişimciliğin ve İstihdamın Desteklenmesi" projesi kapsamında cam sanatlarıyla ilgili eğitim alan engelli bireyler ve ev kadınları ustalaşarak kendi işlerini kurabilecekler.İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığının destekleriyle hayata geçirilen "Girişimciliğin ve İstihdamın Desteklenmesi" projesi kapsamında açılan kurslarda cam boncuk, cam üfleme, biblo ve cam füzyon gibi el sanatlarında eğitim veriliyor. Sinop Usta Öğreticiler Derneği Başkanı Bircan Yaprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bakanlığın son yıllarda ev hanımlarına ve engellilere yönelik hazırlanan projelere destek verdiğini söyledi.

Dernek olarak hazırladıkları "Girişimciliğin ve İstihdamın Desteklenmesi" projesiyle ev kadınları ve engellilere iş imkanı sunmayı amaçladıklarını vurgulayan Yaprak, bir hafta önce başlayan projenin bir yıl süreceğini belirtti.
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Türkiye İş Kurumunun (İŞKUR) da projeyi desteklediğini vurgulayan Yaprak, şöyle devam etti:"Şu an 7 kursiyerimiz var. Kayıtlar devam ediyor. Sayımız artacak. Kurslar tamamlandığında kursiyerlerimiz kendi işlerini kurma fırsatı bulacak. Projemizi, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı, KOSGEB ve İŞKUR destekliyor. İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığından 60 bin lira destek aldık. Arkadaşlarımız kursları tamamladıktan sonra önce İŞKUR ile görüşeceğiz. Kursu başarıyla tamamlayan öğrencilerimize birer girişimcilik belgesi verilecek. Böylelikle arkadaşlarımız KOSGEB'den hibe alma imkanı bulacak. Sonrasında kursiyerlerimiz isterlerse atölye açabilecekler, isterlerse evlerinin bir odasında istihdam yaratabilecekler."Projeyi çok önemsediklerini, özellikle ev hanımları ve engelliler için bir fırsat olarak gördüklerini ifade eden Yaprak, şehit ve gazi yakınlarını da kursa beklediklerini sözlerine ekledi.Kursiyerlerden Handan Yılmazer ise kendilerine böyle bir imkan sunulduğu için çok mutlu olduklarını vurgulayarak "Bizim açımızdan bu tür kurslar çok önemli. Kadınlar olarak istihdama katkıda bulunmak istiyoruz. Aynı zamanda aile bütçemize katkı yapıyoruz. Bakanlığımız başta olmak üzere dernek yöneticilerine ve emeği geçene herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile