Faruk Çelik: 2023'te işsizlik oranı yüzde 5'e düşecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yüzde 9'larda olan işsizlik oranını, 2023'te yüzde 5'e indirmeyi planladıklarını söyledi.
SKY Türk 360'ta konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, işsizlik hakkında bilgi verdi. Çelik, yüzde 9'larda olan işsizlik oranını, 2023'te yüzde5'e indirmeyi planladıklarını söyledi.

"İşsizliği Avrupa ülkeleriyle mukayese ettiğimiz zaman ve genç işsizlik açısından mukayese ettiğimiz zaman Türkiye iyi bir noktada" diyen Çelik, "Biliyorsunuz 9.2 olarak kapattık 2012 yılını. Bu önemli bir başarı. Kalkınmayla, büyümeyle orantılı bir şekilde işsizlik oranlarında inişler çıkışlar olabiliyor. İnşallah Türkiye her türlü olumsuzluğa rağmen yatırımlarını sürüdürecek, büyümesini de sürdürecek ve istihdamın artması, işsizliğin azalması konusunda çabalarını devam ettirecek" şeklinde konuştu.

Kısa ve orta vadeli hedefleri olduğunu da vurgulayan Bakan Çelik, "Kısa vadede vatandaşlarımızın meslek sahibi olmalarıyla ilgili yoğun bir imkan tahsis etmiş bulunuyoruz.
Amacımız yüzde 9'lardaki işsizlik oranını yüzde 8'lere doğru çekmek. 2023 hedefimiz ise yüzde 5. 2023'e geldiğimizde Türkiye'nin işsizlik oranının yüzde 5'lere düştüğünü inşallah hep birlikte göreceğiz" dedi. BEYAZ GAZETE
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile