CHP Milletvekili Deniz Baykal, Abdullah Gül'ün adaylığı düşünmesi halinde elini çabuk tutması gerektiğini söyledi.

CNN Türk'te ekrana gelen Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlayan konuşan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesine ilişkin, 'Talep benden geldi. Türkiye olarak yeni bir noktadayız. Parti olarak da yeni bir noktadayız. Ben bu süreci çok dikkatle izlemeye çalışıyorum, referandum öncesinden. Türkiye'nin böyle bir siyasi döneme açılacağı ve tek adam yönetimine sürükleneceği ortaya çıktığı andan itibaren yoğun çalışma içinde olmaya çalışıyorum. Yeni bir sonuç çıktı, doğru okuyarak adım atmamız lazım. Yapılması gerekenler var, yapılmaması gerekenler var. Bu konuda doluyum, bunu ifade etmek istiyordum. Siz bu konuda kamuoyunda değerlendirme yapmak için çağırında önce Genel Başkan'a aktarmak zorundayım. Genel Başkanın televizyondan dinlemesi doğru olmaz diye düşündüm. Türkiye'yi konuştuk.' dedi.

 



REST ÇEKMEDİM


'Sosyal medyada Baykal'ın rest çektiği'ne dair iddialara ilişkin ise 'Bunlar söz konusu değil. Rest çekme, bilmem ne benim üslubum da değil.' diyen Baykal, sözlerine şöyle sürdürdü;

'Partinin, ülkenin önemli sorunları var, konuşmamız lazım. Esas itibariyle tabloyu yorumlayalım. Herkes bugüne kadar alıştığı biçimde siyaset yapmaya devam ediyor. Artık yeni bir tablo şekilleniyor. Bizim siyasetteki değişimi, köklü dönüşümü tarihin bizi yeni bir sayfaya sürüklediğini değerlendirelim ve reflekslerimizle, alışkanlıklarımızla siyaset yapmaktan çıkalım ve yeni şartların gerektirdiği biçimde siyaset yapalım.'




ADAYLIK TALEBİM YOK

Ahmet Hakan'ın 'Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?' sorusuna 'Kesinlikle öyle bir talebim yok' diye yanıt veren Baykal yüzde 49'un Cumhurbaşkanı adayının bir an önce belirlenmesi gerektiğini ifade ederken Abdullah Gül ismine de sıcak baktı.


 
ABDULLAH GÜL ELİNİ ÇABUK TUTMALI

Abdullah Gül isminin Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili değerlendirilebileceğini de söyleyen Baykal, Gül'ün adaylığı düşünmesi halinde niyetini bir an önce belirtmesi gerektiğini söyledi.

Fatih Portakal: CHP'de demokrasi yok

' Asıl tek adam Kılıçdaroğlu ' diyen Fikri Sağlar disipline verilmesine Fatih Portakal'dan tepki geldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile