Prof. Dr. İştar Gözaydın’ın duruşmadan çıkışı
-Yakınlarına sarılışı
-Detay
( İSTANBUL - HD) İSTANBUL
- Fetullahçı Terör Örgütü üyeliği iddiasıyla 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Prof. Dr. İştar Gözaydın’ın beraatine karar verildi.
FETÖ’yle bağlantılı bir televizyon programında sarf ettiği sözler üzerine hakkında terör örgütü üyeliğinden 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Prof. Dr. İştar Gözaydın’ın yargılandığı dava karara bağlandı. İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Prof. Dr. İştar Gözaydın ve avukatları hazır bulundu. Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, Gözaydın hakkında soruşturma kapsamında ‘örgüt üyeliği’ suçundan dava açıldığını hatırlattı. Dosyadaki deliller değerlendirildiğinde Gözaydın’ın örgüt üyeliğinden değil, ‘örgüte üye olmaksızın örgüt adına suç işlemek’ suçundan cezalandırılması gerektiğini kaydetti.
Mütalaanın ardından söz alan sanık Gözaydın, “Katılmış olduğum TV programı bir fikri ortaya koymak için katıldığım bir programdır. Davet edildiğim her basın organlarına akademisyen ve hukukçu olarak katıldım. Benim söylediğim bir hukukçu bir siyaset bilimci olarak herhangi bir yapının terör örgütü olarak kabul edilmesi için yargı kararı olması gerektiğidir. Hayatım boyunca hiçbir siyasi görüşe sempati duymadım” diye konuştu.
Daha sonra son sözü sorulan sanık Gözaydın, beraatini talep ederek, “Bu süreç benim için zor bir süreç, iki gün önce eşimin kolon kanseri olduğunu öğrendik. Bir an önce bu kabusun sonlanmasını istiyorum” dedi.
Kararını açıklayan mahkeme heyeti, dosyadaki deliller, sanığın suç içindeki durumu, eylemin ortaya çıkma şekli birlikte ele alındığında suçun yasal unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle Gözaydın’ın beraatine karar verdi. Gözaydın hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasını hükmeden mahkeme heyeti, dava kapsamında 3 ay tutuklu kalan Gözaydın’a tazminat davası açma hakkının bulunduğunu hatırlattı. Kararın ardından salondan çıkan Prof. Dr. İştar Gözaydın, yakınlarına sarılarak kararın sevincini yaşadı. (YM- MB-
FETÖ’den yargılanan Prof. Dr. Gözaydın’a beraat
İLGİLİ VİDEOLAR
- Terör örgütü PKK'dan Afrin’e saldırı: 6 yaralı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Terör örgütü PKK’dan kaçan genç dağdaki çocuklara çağrıda bulundu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Şehidin cenazesi memleketi Trabzon’a getirildi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Evlat nöbetindeki aileler HDP önünde 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Şanlıurfa’da terör operasyonu: 2 tutuklama
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Trabzon'da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıldönümü töreni
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Konyalı Görme engellilerden evlat nöbetindeki ailelere destek ziyareti
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Diyarbakır’da evlat nöbeti gece de devam ediyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi