Adliye önü ve İnönü Parkı’nda polisin aldığı önlemler
-Polis araçlarından görüntüler
-Grubun slogan atması ve yürümesi
-Polisin grubu uyarması
-Polisin müdahalede bulunması
-Bir kişinin gözaltına alınması
( ADANA )- Adana'da Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul’un tutuklu yargılandığı duruşmanın ardından sloganlar atarak yürüyüşe geçmek isteyen gruba polis izin vermedi- Yaşanan arbedede provokasyon yaptığı iddiasıyla bir kişi gözaltına alınarak emniyete götürüldü ADANA
- Adana'da Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul’un tutuklu yargılandığı duruşmanın ardından sloganlar atarak yürüyüşe geçmek isteyen gruba polis müdahale etti. Olayda bir kişi gözaltına alındı. Adana Adliyesinde, 22 Ocak 2018’da Alparslan Kuytul ile birlikte 45 kişinin yargılandığı mahkemenin ilk duruşması 3 gün sürmüş ve tutuklu olan Kuytul, Ali Alagöz ve Veysel Dörtgöz tahliye edilerek serbest bırakılmıştı. Duruşmadan saatler sonra Kuytul ile Alagöz, duruşma savcısının yaptığı itiraz sonucu tekrar tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Geçtiğimiz yıl görülen duruşmanın ardından 455 gündür Bolu F Tipi Ceza Evinde ‘suç örgütü kurma ve nitelikli dolandırıcılık’ suçlamasıyla tutuklu yargılanan Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul ile diğer sanıkların yargılanmasına bugün 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Mahkemenin 22 Ağustos 2019 tarihine ertelediği duruşmada Kuytul ile Alagöz’ün tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.
Sabahın erken saatlerinden itibaren polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı Adana Adliyesinde, Furkan Vakfı mensupları toplanarak duruşmanın bitmesini bekledi. Kararın açıklanmasının ardından sloganlar atmaya başlayan gruba polis sözlü ikazda bulunarak, dağılmalarını istedi. Slogan atarak İnönü Caddesi’ne doğru yürüyüşe geçen grubun önünü kesen polis, Adana Valiliğinin kararına istinaden slogan atmanın ve yürüyüş yapmanın suç teşkil ettiği uyarısında bulundu. İnönü Caddesi’nde yolları kesilen grup bu kez Çakmak Caddesi’ne dönerek slogan atmaya devam etti. Çakmak Caddesi’nde de durdurulan gruba polis tarafından müdahale edildi. Yaşanan arbedede provokasyon yaptığı iddiasıyla bir kişi gözaltına alınarak emniyete götürüldü. Grup daha sonra dağıldı.
Furkan Vakfı davası sonrası yürüyüş yapan gruba müdahale
İLGİLİ VİDEOLAR
500 bin TL değerindeki ziynet eşyasını almak üzereyken suçüstü yakalandı...O anlar kameralara yansıdı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
- Hakkında 13 yıl 9 ay hapis cezası olan şahıs kimliksiz olarak yakalandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Öğrenci ve velilere 'kapora dolandırıcılığı' uyarısı
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Dogecoin mağduru avukatı Keskin: 'Thodex'ten daha büyük bir dolandırıcılık'
27 Ağustos 2021 Cuma
Siber dolandırıcılık operasyonunda yakalanan 20 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
26 Ağustos 2021 Perşembe
Çin’den getirilen 1 milyon 200 bin liralık mal gümrükten böyle çalındı
24 Ağustos 2021 Salı
İstanbul’da helikopter destekli siber dolandırıcılık operasyonu: 19 gözaltı
23 Ağustos 2021 Pazartesi
- Avustralya’da Covid-19 protestolarına polis müdahalesi
21 Ağustos 2021 Cumartesi
- ‘Nuriş Kardeşler’ liderinin firari ağabeyi yakalandı
18 Ağustos 2021 Çarşamba
Aydın Göç İdaresi’nde mülteciler arasında çıkan kavgaya polis müdahale etti
17 Ağustos 2021 Salı