Gaziantep'te 16 kişinin hayatını kaybettiği kazanın dakikalar öncesinden yeni görüntüler ortaya çıktı

Gaziantep Nizip Otoyolu'nda devrilen otobüsün 200 metre sürüklenerek farklı bir kazaya yardım etmek üzere orada olan 15 kişinin ölümüne sebep olduğu korkunç trafik kazasının hemen öncesinde çekilen görüntüler ortaya çıktı.
Gaziantep'te kazaya müdahale eden ekiplerin arasına dalan yolcu otobüsünün neden olduğu faciada 2 muhabir ile 3 itfaiye eri ve 4 sağlık çalışanı olmak üzere toplam 16 kişi hayatını kaybederken, 21 kişi de yaralanmıştı.

YENİ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI
Nizip Otoyolu'nda gerçekleşen feci trafik kazasının öncesine ait yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde yol kenarında dere yatağına devrilen otomobile ulaşmaya çalışan ekiplerin emniyet şeridinde olduğu ve emniyet dubalarından da yol kenarında açıkta görüldüğü ortaya çıktı.

'EMNİYET DUBALARI AÇIK ŞEKİLDE GÖRÜLÜYOR'
Gaziantep Valisi Davut Gül sosyal medya hesabından ilk kazadan sonraki bir araç kamerasına yansıyan görüntüleri paylaştı. Vali Gül, görüntülerde kurtarma ekiplerinin emniyet şeridinde beklediğini ve emniyet dubalarının gözüktüğünü belirterek şu ifadeleri kullandı:

'Gaziantep-Nizip otoyolundaki kazada yeni görüntüler ortaya çıktı. Birinci kazadan sonra, ikinci kazadan önce çekildiği anlaşılan görüntülerde; kurtarma ekipleri emniyet şeridinde bekliyor ve emniyet dubaları yan tarafta açık şekilde görünüyor. Gündüz gözüyle üç şeritli yol.

300 METRE GERİDEN ZİKZAK ÇİZMİŞ
Birinci kazadaki araç tek taraflı kaza yaparak şarampole yuvarlanmıştır. Otoyolda, kaza yapıp bekleyen bir araç bulunmamaktadır. Kurtarma ekipleri emniyet şeridinde beklerken, yaklaşık 300 m geriden zikzak çizip ve 100 m kala yan yatıp kayarak gelen otobüsün altında kalmıştır.'

SÜRÜCÜNÜN İLK İFADESİ
İlçe Jandarma Komutanlığı'nda sorgusu süren otobüs şoförü, seyir sırasında 400-500 metre mesafede emniyet şeridindeki ekipleri gördüğünü belirterek, 'Otoyolda kaza vardı, kalabalık bir ekip bulunuyordu. O sırada ne olduğunu anlayamadım. Bir anda otobüsün direksiyon hakimiyetini kaybettim. Toparlamak için manevra yapmaya başladım ama kurtaramadım ve otobüs devrildi. Daha sonra sürüklenmeye başladım, sonrasını hatırlamıyorum. Kazaya neden olduğum için çok pişmanım' dediği öğrenildi.

TUTUKLANDI
Kazada yaralanan otobüs şoförü A.M, Nizip Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından sorgu için İlçe Jandarma Komutanlığına gönderildi. Şoför A.M, daha sonra nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Zanlı, nöbetçi hakimlikçe 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermek' suçundan tutuklandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile