- Antalya 'da şiddetli yağış ve rüzgar - Denizden ve teknelerden görüntüler - Gazipaşa Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Lütfi Aman konuşması - Teknelerin vinç ile kaldırılması - Balıkçı Şaban Aman konuşması - Maddi hasar gören seralardan görüntüler - Çiftçi Nevzat Oğuz konuşması Antalya 'da şiddetli yağış ve rüzgar - Gazipaşa ilçesinde seralar ve tekneler zarar gördüANTALYA (AA) - Antalya ’nın Gazipaşa ilçesinde etkili olan şiddetli yağış ve rüzgar, tarım arazisi ve seralar ile deniz kıyısındaki teknelerde hasara neden oldu.Öğle saatlerinde başlayan ve saatteki hızı kimi zaman 50 - 60 kilometreye ulaşan rüzgar, tarım arazileri ve seraları olumsuz etkiledi. Bazı seraların örtüleri parçalandı.İlçede, 15 dönüm arazide çilek yetiştiren Nevzat Oğuz, hasat yaptıkları bir dönemde rüzgarın büyük zarar yol açtığını söyledi.
Balıkçı barınağında da tekne sahipleri rüzgar ve yağış nedeniyle zor anlar yaşadı. Barınaktaki bazı tekneler zarar gördü.Gazipaşa Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Lütfi Aman, balıkçıların ekmek teknelerini sabaha kadar bekleyeceklerini ifade ederek "Teknelerimiz şu anda Allah'a emanet. Teknelerimizin gece boyunca başında olacağız. Umarım büyük bir sorun yaşanmaz" şeklinde konuştu.
Balıkçı Şaban Aman da "Deniz fırtınalı olduğu için limanda teknelerimizi beklemek zorundayız. Tedbir olarak halatlarımızı sağlamlaştırdık. En azından azami 5 metre dalga var. Gece daha çok olacak, inşallah ekmek teknelerimize bir şey olmaz." dedi.
Öte yandan, bazı yerleşim merkezlerinde ağaçlardan kopan dallar ile çatılardan düşen parçalar etrafa savruldu. Rüzgar nedeniyle bir marketin tabelası otoparktaki araçların üzerine düştü.
Gazipaşa ilçesinde seralar ve tekneler zarar gördü - ANTALYA
İLGİLİ VİDEOLAR
Tekirdağ'da şiddetli yağış hayatı felç etti
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Sağanak yağış sonrası pazar alanı sular altında kaldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Tekirdağ'da kuvvetli yağış hayatı felç etti
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Kayseri’de ‘Aspir’ hasadı başladı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Akrabalarıyla miras yüzünden tartıştı, 50 yıldır yaşadığı yeri terk etme kararı aldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
- Meksika'yı vuran Nora Kasırgası'nda bir çocuk hayatını kaybetti
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Yeraltı suları kullanıldı, kuraklığa rağmen Konya Ovası'nda pancarda verim düşmedi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Suların çekildiği Mehmetli Barajı alarm veriyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
67 yıldır dede mesleğini yapıyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Hakan Keleş: “Yeni bir takım olmanın zorluklarını çekiyoruz”
30 Ağustos 2021 Pazartesi