- Gazze’de büyük dönüş yürüyüşünde 40 Filistinli yaralandı

Gazze'nin İsrail sınırında Filistinlilerin yaptığı yürüyüşten görüntüler

( GAZZE ) GAZZE

- Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref el Kudra, altıncı haftasına giren Büyük Dönüş Yürüyüşü’nde aralarında 4 gazetecinin de bulunduğu 40 Filistinlinin göz yaşartıcı gaz bombasından yaralandığını söyledi.

Yaralanan gazetecilerin Emel Şeyh Eid, Süleyman Ebu Zarifa, Abdurrahim El Hatib ve Hamza El Şami olduğu belirtildi. Aktivistler, İsrail askerlerinin, Gazze şeridinin İsrail sınırında gösteri yürüyüşü yapan Filistinlilere yoğun olarak gaz bombaları attığı, gösteri yürüyüşünü durdurmaları için hoparlörle Filistinlileri yürüyüşü durdurmaları aksi takdirde ateş etmekle tehdit ettiklerini söyledi.

Gösteri yürüyüşü yapan Filistinliler, İsrail’in keskin nişancılarının görüşünü engellemek için otomobil lastiği yaktıkları belirtildi. Göstericilerin, Han Yunus’un doğusunda Huza bölgesinde İsrail’e ait insansız keşif uçağını düşürdüğü bundan dolayı büyük coşku yaptıkları ifade edildi. İsrail askerlerinin daha sonra Büyük Dönüş mülteci kampındaki basın merkezine göz yaşartıcı gaz bombası attığı bildirildi.
(HD-KA-AŞ-D)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile