METAL BLOKTAN GÖRÜNTÜLER
-MERAKLI KALABALIKTAN DETAYLAR
-VATANDAŞLARLA RÖPORTAJLAR
-JANDARMA EKİPLERİNDEN DETAYLAR
-DETAYLAR
( ŞANLIURFA )- Bölgede jandarma ekiplerinin nöbeti sürüyor ŞANLIURFA
- Göbeklitepe yakınlarında araziye yerleştirilmiş üzerinde Göktürk alfabesiyle, "Gök yüzüne bak ayı gör" yazılı metal bloğun sırrı çözülmedi. Kim ya da kimler tarafından araziye dikildiğini öğrenilmeyen metal bloğun bulunduğu alanda jandarmanın nöbeti devam ediyor. Şanlıurfa'da 12 bin yıllık geçmişiyle 'tarihin sıfır noktası' olarak nitelendirilen Göbeklitepe'nin bulunduğu Örencik Mahallesi yakınlarındaki bir tarlada, 3 kenarı bulunan 3 metre uzunluğunda 45 santim genişliğinde metal blok mahalle sakinleri tarafından bulunması üzerine jandarmaya haber verildi.
İhbar üzerine bölgeye gelen jandarma ekipleri çevrede önlem alırken, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ekipleri de blokta inceleme yaptı. Metal blokun üzerinde Göktürk alfabesiyle 'Gökyüzüne bak ayı gör' yazıldığı belirlendi. Jandarma istihbarat ekipleri, daha önce ABD ve Romanya'da bulunan monolitlere benzerliği ile dikkat çeken metal bloğun kimler tarafından ne amaçla araziye dikildiğinin belirlenmesine yönelik çevrede çalışmasını sürdürüyor. Köy sakinlerinden Murat Kaçar, meraklı bekleyişlerinin sürdüğünü belirterek, yetkililerin duruma el atarak bir açıklama yapmasını istediklerini söyledi.
Köylülerden Mehmet Kaçar ise dün itibariyle buradaki bekleyişlerinin devam ettiğini metal bloğun ne olduğunu bir an önce öğrenmek istediklerini ifade etti.
Öte yandan bölgede nöbet tutan jandarma ekipleri korona virüs kurallarını ihlal ederek metal blok çevresinde toplanan kalabalığı dağıttı.
Göbeklitepe yakınlarındaki metal blok sırrı çözülemedi
İLGİLİ VİDEOLAR
Muş’ta örtü yangını
31 Ağustos 2021 Salı
Avcılarda 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Hakkari’de 30 Ağustos Zafer bayramı konseri
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Tokat’ta fener alayı yürüyüşü
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Bitlis’teki örtü yangını ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı’nın ilk harcı döküldü
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Otomobil ile 25 metrelik uçuruma yuvarlanan çift ölümden döndü
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Bingöl’deki orman yangına 100 kişilik ekip müdahale ediyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Yangının ardından yakalandılar, ormana giriş yasağını delip haberleri olmadığını söylediler
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Kayıp gencin öldürüldüğü cinayette sır perdesi aralandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi