Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile bir televizyon programında karşı karşıya gelen ünlü şovmen Okan Bayülgen, Gökçek'e "Ne zaman gay bir belediye başkanımız olacak?" sorusunu neden sorduğunu canlı yayında açıkladı. Bayülgen, "Ben gay belediye başkanı olmalı" dedi.

TV8 ekranlarında yayınlanan Cengiz Semercioğlu ile Sema Eren'in sunduğu Böyle Bir Şey Var Mı? programına konuk olan ünlü şovmen Okan Bayülgen, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile bir televizyon programında karşı karşıya gelen ünlü şovmen Okan Bayülgen, Gökçek'e 'Ne zaman gay bir belediye başkanımız olacak? ' sorusunu neden sorduğunu açıkladı.

Melih Gökçek'in 'Asla olamaz ' yanıtını verdiği o soruya ilişkin Bayülgen, 'Belediye başkanları siyaset üstüdürler. Çünkü belediye başkanı bir şehrin belediye başkanıdır. O şehirde farklıdır. İstanbul farklıdır, Ankara farklıdır. Belediye başkanları evet bir parti çatısı altından siyasete giriyor ve seçiliyor olabilirler. Ama belediye başkanları farklıdır. Örnek ise, İstanbul 'un veya Ankara 'nın belediye başkanı, Londra gibi, Paris gibi, Madrid gibi, Viyana gibi büyük dokusu, insan kalabalığı ve insan kozmopolitliği açısından bu kültürel yapıyı, bu farklı yapıyı değerlendirecek belediye başkanı... Metropolün belediye başkanısısın. Mesela New-York belediye başkanısın ya da Paris belediye başkanısın, Paris belediye başkanı cumhurbaşkanı oluyor, geliyor tekrar belediye başkanı oluyor ' şeklinde konuştu.

'GAY BELEDİYE BAŞKANI OLMALI '

Melih Gökçek'in kendisine tepki göstermediğini, o düşünceye tepki gösterdiğini söyleyen Okan Bayülgen, 'Ben onun düşüncesini merak ediyordum. Ve ben bu soruları hep sorarım. Siz bir siyaset yapıyorsunuz. Sonuçta zenginleşen, modern Türkiye 'den söz ediyorsunuz. Bence gay belediye başkanı olmalı. Ama siyasi parti başkanı gay olamaz ' dedi.

'BU SORU PROVOKATİF BİR SORUYDU '

Bayülgen şöyle devam etti:

'Bir de ben ikide bir homofobik diye bilmem ne alan adamım. Düşün ne kadar homofobiğim o da ayrı hikaye... Dolayısıyla bu belediye başkanına sorulan bu soru provokatif bir soruydu, iyi bir sorudur. Çünkü aynı soruları sosyal yaşamla ilgili kendisleri sormuşlardır. Özgürlük, herkese açık, herkesi kucaklayan... Bunlar değil mi? '

SORUNUN NEDENİ NE?

Ünlü şovmen, gay belediye başkanı sorusunun bir nedeni olduğunu da ifade ederek şunları söyledi:

'İstanbul 'da bir yere gidiyorsun. Ne güzle yapılmış, bunu kim yapmış diyorsun, bir gay mimar diyorlar. Gay 'lik başına Prof. Dr. gibi konuluyor. Bir çok insan koyuyor, benim yaptığım bir şey değil. Ayrımcılığı kendileri yapıyorlar. ' BEYAZ GAZETE

Gökçek'e sorduğu o soruya açıklık getirdi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile bir televizyon programında karşı karşıya gelen ünlü şovmen Okan Bayülgen, Gökçek'e ' Ne zaman gay bir belediye başkanımız olacak? ' sorusunu neden sorduğunu canlı yayında açıkladı. Bayülgen, ' Ben gay belediye başkanı olmalı ' dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile