Gökçek: ODTÜ'deki Kavga Başka Kavga

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ODTÜ’deki bazı öğretim görevlilerinin yaşananları Gezi olaylarına çevirmeye çalıştığını iddia ederek “Buradaki mevcut kavga başka kavga” dedi.
ODTÜ'deki yol tartışması devam ederken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten dikkat çeken açıklamalar geldi. “ODTÜ'ye neden gece girildi?” sorusuna cevap veren Gökçek, ODTÜ'deki bazı öğretim görevlilerinin yaşananları Gezi olaylarına çevirmeye çalıştığını iddia ederek “Buradaki mevcut kavga başka kavga” dedi.

“BİZİM İÇİN GECE GÜNDÜZ FARKETMEZ”
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 24 saat esasına göre çalıştığını söyleyen Gökçek, gece çalışılarak kısa sürede bitirilen projeleri örnek gösterdi. “Bizim için gece gündüz fark etmez” diyen Gökçek “Trafiği boğmamak için de gece çalışmaları tercih edilir.” dedi. “ODTÜ'ye neden bayram günü girildi?” sorusuna da cevap veren Gökçek, ”Bayram'da ODTÜ'de bu olayları köpürtecek olan marjinal gruplar tatile gitti. Tatil gününde bunu yapmak özellikle olaysız bir şekilde bu işi gerçekleştirmek an mantıklı işti –ki bayram tatili bitti bittikten sonra gece yarısı bu işe başladık” şeklinde konuştu.

“AĞAÇ DİKİLMESİNE KARŞI DEĞİLİZ”
ODTÜ'ye bir çağrıda bulunarak devam eden Gökçek, “Burada (ODTÜ) 2300 tane ağaç ve bitki var. Ben bunların hepsini ağaç kabul ediyorum ve diyorum ki: Arkadaş nereye istiyorsanız bunun 10 katı kadar yetişkin ağaç dikeyim. Konu ağaçsa neyin kavgasını veriyoruz. Kim fidan dikmeyi engelliyor? Gelsin kendisine ben 23 bin tane ağaç veriyim. ODTÜ'de istediği yere diksin. Biz ağaç dikilmesine karşı değiliz.” ifadelerini kullandı.

“BU AĞAÇLAR KESİLİRKEN NEREDEYDİNİZ?”
Sabah Gazetesi'nin “Katliamı asıl ODTÜ yapmış” manşetini göstererek ODTÜ yerleşkesinde ağaçların nasıl yok edildiğini resimlerle gösteren Gökçek, şu şekilde devam etti: “ODTÜ ağaç konusunda samimi değil. ODTÜ yönetimimin kendi ihtiyaçları için yaptığı kesmenin haddi hesabı yok. Madem samimisiniz; ey CHP'li vekiller, ey marjinal gruplar bu ağaçlar kesilirken neredeydiniz?”

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile