- Olay yerinden görüntü - Çöken kaldırımdan detaylar - Olayın tanıkları Ahmet Çiçek ve Eyüp Mamak ile röportajDİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır 'ın merkez Kayapınar ilçesinde altı kaçak depo haline getirilen iş yerinin önündeki kaldırımın çöküp, o sırada üzerinden geçen iki kadının çöken kaldırımın altında kalması olayını, görgü tanıkları anlattı.Huzurevleri Mahallesi'nde bir iş yerinin önündeki kaldırımda meydana gelen çökme sonucu yaralanan bir çocuk annesi radyoloji uzmanı Dr. Suzan Kuday Balık ve hemşire Özlem Duymaz, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı.Yapılan müdahalenin ardından Kuday taburcu olurken, belinde ve kaburgasında kırıklar oluşan hemşire Özlem Duymaz'ın ise tedavisi sürüyor.Öte yandan, çökmenin olduğu esnada olay yerinde bulunan ve yaralıları çıkaran vatandaşlar, olay anını anlattı.Görgü tanıklarından Ahmet Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iş yerinde çalıştığı sırada büyük bir gürültü duyduğunu söyledi.
Bunun üzerine dışarı koştuğunu ve bu esnada yardım isteyen kadınların haykırışını fark ettiğini dile getiren Çiçek, "Sesi duyduğumda yandaki binanın çöktüğünü sandım. Çökmenin olduğu yere geldiğimizde taşların altında iki bayanın olduğunu fark ettik, onları çıkardık." dedi.
- Son anda kurtulduİş yerinde çalışan Eyüp Mamak ise annesinin söz konusu yerde çökme ihtimali konusunda daha önce kendisini birkaç kez uyardığını söyledi.
Olaydan bir dakika önce çökme olan yerin altında bulunduğunu aktaran Mamak, "Uzaklaştıktan sonra sesi duydum. Kadınlar bağırınca olay yerine koşup, onları taşların altından çıkardık." ifadelerini kullandı.Öte yandan, Kayapınar Belediyesi'nin kaçak yapının bulunduğu iş yeri hakkında işlem başlattığı öğrenildi.
Görgü tanıkları kaldırımın çöküşünü anlattı - DİYARBAKIR
İLGİLİ VİDEOLAR
Bitlis’teki örtü yangını ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Van’da Rewşan Çeliker konseri
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Vahit Emre Savaş: 'Avrupa Şampiyonası'nda terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Bedirhan Bülbül: 'Rusya maçında iyi şeyler yapacağız'
29 Ağustos 2021 Pazar
Gümrük kapılarında kaçakçılığa geçit yok
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Beypazarı’na 7 bin 500 metreküplük yeni su deposu
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Binlerce paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi
26 Ağustos 2021 Perşembe
Sivas’ta kaçak kol saatleri ve güneş gözlükleri ele geçirildi
25 Ağustos 2021 Çarşamba
Keskin, eski tarihi dokusuna yeniden kavuşturuluyor
25 Ağustos 2021 Çarşamba
Kutlu zafer etkinliğinde Sultanbekov rüzgarı
25 Ağustos 2021 Çarşamba