Anayasa Mahkemesi 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanması için bir avukatın yaptığı bireysel başvuruyu reddetti. Mahkeme ret gerekçesi olarak ‘iç hukuk yollarının türkenmemesini’ gösterdi

Ankara Barosu avukatlarından Sedat Vural, 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasına izin verilmemesi üzerine Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) geçtiğimiz günlerde bireysel başvuru yaptı. Bireysel başvurusunda, hukukun üstünlüğünün esas olduğunu belirten Vural, “Toplantı, gösteri ve ifade temel hak ve özgürlüğümün ihlalinin önlenmesi hukuksal ve toplumsal zorunluluktur” dedi.

Daha önceki yıllarda kendisinin de bu kutlamalara katıldığını belirten Vural, engelleme in AİHM ve Anayasa'ya aykırı olduğunu savunmuştu.

Anayasa Mahkemesi yapılan bu başvuruyu iç hukuk yollarının tükenmediğini gerekçe göstererek reddetti.

Göstericiler Polise Taş Yağdırdı (1 Mayıs Olayları)

Şişli’deki DİSK binasının çevresinde toplanan yüzleri maskeli göstericiler, sapanlarla polisi taşladı.
DİSK genel merkezi çevresindeki ara sokaklarda toplanan yüzleri maskeli göstericiler, sapanla polisi taşladı.

Polis bariyerlerini sürükleyerek ara sokaklarda barikat kuran göstericiler, ellerine geçirdikleri taşları polise fırlattı.

Göstericilere müdahale etmeyen polis, bir gaz bombasının kapsülünü göstericilere attı. Göstericiler de gaz kapsülünü polise geri fırlattı.

DİSK görevlilerinin uyarıları üzerine grup DİSK binası önünde toplandı.

OLAYLARDA YARALANAN POLİS MEMURU KANLAR İÇİNDE KALDI
Okmeydanı’nda ara sokaklarda toplanan yüzleri maskeli göstericiler, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü bahane ederek ortalığı savaş alanına çevirdi.

Hava fişek atan göstericiler polisi taş yağmuruna tuttu. Bu sırada yaralanan bir çevik kuvvet polisi kanlar içinde kaldı. Yaralı polis memurunun yardımına arkadaşları yetişti.

Arkadaşlarının yardımıyla olayların yaşandığı bölgeden uzaklaştırılan polis memuru hastaneye götürüldü.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile