Batman Özel Yaşam Hastanesi'nde görevli çocuk hastalıkları uzmanı Dr.Serkan Tursun, grip hastalığının halk arasında soğuk algınlığı ile karıştırıldığını ancak grip hastalığının yatak istirahat gerektiren bir hastalık olduğunu söyledi.
Grip hastalığından korunmak için mevsimindeki meyve ve sebzelerin tüketilmesi gerektiğine dikkat çeken Dr. Tursun, grip hastalığının tedavisinde esas amacın hastayı rahatlatmak, ateşi düşürmek, ağrıyı azaltmak ve hastanın mutlaka istirahat etmesini sağlamak olduğunu dile getirdi. Grip hastalığında bol sıvı alımının çok önemli olduğunu hatırlatan Dr. Tursun, çocuklarda beslenme alışkanlığının bozulduğu zaman mutlaka doktora götürülmesi gerektiğini anlattı. Dr. Tursun, ' Özellikle çocuklar, yaşlılar ve kronik hastalıkları bulunanlar grip hastalığı için risk altındadırlar. En güzel korunma yöntemi aşıdır. Ama mikrobu kendi yapısını her sene değiştirebildiği için bir kere aşı olduğunda bu bizi ömür boyu korumuyor. Her sene o sene görünen mikrop türlerine karşı yeniden aşı yapılması gerekiyor. Herkese de mutlaka aşı yapın demiyoruz ama riskli guruplara özellikle kronik hastalığı bulunanlara, diyabetik hastalıklara, yaşlı hastalara, talesemi hastalarına aşı öneriyoruz ' dedi.
' KESİNLİKLE AŞI OLMAMASI GEREKEN GRUPLARDA VAR '
Grip hastalığında kesinlikle aşı olmaması gereken gruplarında olduğunu vurgulayan Dr. Tursun, ' Yumurta alerjisi olan insanlar, 6 aydan küçük olan çocuklar, gebeler bunlar aşı olmaması gereken insanlar. Bunun için en güzel koruma yöntemi mevcut sağlığımızı güçlü tutmak iyi beslenmek. Özellikle bu mevsim meyveleri, sebzelerini bol tüketmek gerekir. C vitamini ve turunçgilleri iyi tüketmek gerekiyor. Buna iyi dikkat edilmesi gerekir. Hasta olduktan değil hasta olmadan önce bol bol meyve tüketmek gerekir. Bol sıvı almamız gerekiyor. En önemlisi de hijyene çok dikkat edilmesi gerekir ' diye konuştu.
' GRİP ANTİBİYOTİKLE TEDAVİ EDİLMEZ '
Grip hastalığına yakalanan insanların kalabalık ortamlara girmemeleri, hapşırırken mendille ağzını kapatması, insanlarla yakın temasta bulunmamaları hastalığın yayılmasını engellediğini ifade eden Dr. Tursun, ' Grip hastalığı kesinlikle antibiyotik ile tedavi edilmez. Bu virüsün neden olduğu enfeksiyon hastalığıdır. Virüsler antibiyotikle ölmez. Vereceğiniz antibiyotikler vücuttaki zararı olmayan hatta faydası olan mikro organizmaları öldürüp vücudun florasını engelleyip bozmaktan başka bir işe yaramaz ' şeklinde konuştu.
Gripten Korunma Yolları Nelerdir?
İLGİLİ VİDEOLAR
İzmir'de feci kaza: 5 yaralı
31 Ağustos 2021 Salı
Kamyonete arkadan çarpan otomobil alev aldı: 1 yaralı
31 Ağustos 2021 Salı
Başkent’te eski eş cinayeti: 1 ölü, 3 yaralı
31 Ağustos 2021 Salı
Mahalleli zehirlenen canlar için ayağa kalktı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Manisa’da 5 araçlı zincirleme kaza: 3 ölü, 5 yaralı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Kıbrıs gazisi dualarla son yolculuğuna uğurlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Elazığ’da iki otomobil çarpıştı: 9 yaralı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Kazada lüks araç hurdaya döndü: 5 yaralı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
7 işçinin yaralandığı kazanın görüntüleri ortaya çıktı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Otomobil ile 25 metrelik uçuruma yuvarlanan çift ölümden döndü
30 Ağustos 2021 Pazartesi