Gündüz mühendis, akşam okçuluk antrenörü - ANKARA

- Sporcuların ısınma hareketlerini yapmaları - Sporcuların ok atmaları - Antrenör Murat Arıöz ile röportaj - Veliler ve sporcular ile röportaj - Antrenörün yay tamir etmesi - Sporcuların salondan ayrılmaları Gündüz mühendis, akşam okçuluk antrenörü - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında mühendis olarak görev yapan Murat Arıöz, mesaileri dışında ise Çubuk Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünde okçu yetiştiriyor - Murat Arıöz: - "Hedeflerimiz, Türkiye Şampiyonalarında derecelerimizi artırmak, milli takıma sporcu yetiştirmek ve sporcularımıza olimpiyatlarda madalya kazandırmak" - "İnsan yoruluyor ama ben işteki yorgunluğumu salona gelince atıyorum. Hatta manevi olarak tatmin oluyorum"ANKARA (AA) - HÜSEYİN YİĞİNER - Ankara 'nın Çubuk ilçesinde yaşayan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında mühendis olarak görev yapan Murat Arıöz, mesaileri dışında ise Çubuk Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünde okçu yetiştiriyor.Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında tarım makineleri test mühendisi olarak görev yapan Arıöz, olimpiyat okçuluğu antrenörlüğü kimliği ile de mesai dışında salonda ter döküyor.Üniversite yıllarında tanıştığı okçulukta kendisini zaman içinde geliştiren ve antrenörlük belgesine de sahip olan Arıöz, Çubuk Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü çatısı altında kurduğu okçuluk takımında sporcular yetiştiriyor. Üç yılda yaklaşık 300 sporcuya okçuluğu sevdiren Arıöz'ün, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde turnuvalara katılan 20 sporcusunun Ankara , bölge ve Türkiye şampiyonlukları bulunuyor.Arıöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, antrenörlüğü severek yaptığını ve yetiştirdiği başarılı sporcularla gurur duyduğunu söyledi.

Kısa sürede çok sayıda başarılı sporcu yetiştirdiğini belirten Arıöz, "Bir gün sabah sporu yaparken Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan'ı gördüm. Birlikte koşarken okçuluk sporundan bahsettim ve hayallerimi anlattım. Sağ olsun o da hayallerimi gerçekleştirmek için imkanlar verdi ve gençleri okçulukla buluşturmak için çalışma başlattık. Çubuk Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünde okçuluk takımı kurduk. O günden beri gönüllü olarak öğrencilerimizle birlikte okçuluk yapıyorum." dedi.
- "İşteki yorgunluğumu salona gelince atıyorum"Murat Arıöz, 3 yıl gibi kısa sürede kulüpten Ankara ve Türkiye şampiyonları çıkarttıklarına işaret ederek, şunları dile getirdi:"Sabah mesaim, bakanlıkta başlıyor, akşama kadar devam ediyor. İşten çıktıktan sonra salona geliyorum. Antrenmanlarımız günde 4 saat sürüyor. Hafta sonları da bu şekilde devam ediyor. Hatta derslerin yanında sporcularımın yaylarının ve oklarının tamir ve bakımlarını da yapıyorum. İnsan yoruluyor ama ben işteki yorgunluğumu salona gelince atıyorum. Hatta manevi olarak tatmin oluyorum. Hedeflerimiz, Türkiye Şampiyonalarında derecelerimizi artırmak, milli takıma sporcu yetiştirmek ve sporcularımıza olimpiyatlarda madalya kazandırmak." - Okçulukla hayatları değiştiSporculardan Selma Yiğiner, amcasının tavsiyesi ile okçulukla tanıştığını belirterek, "Bu sporla öz güvenim geldi ve her ortama girip çıkmaya başladım. İyi ki başlamışım. Hedefim milli takıma girmek. Onun için çalışıyorum." dedi.
Oyunculardan Eren Can Arık da hayatının okçulukla değiştiğini vurgulayarak "Hocamın yaptığı çok büyük fedakarlık, biz de karşılığını, aldığımız madalyalarla en iyi şekilde vereceğiz inşallah." diye konuştu.
Şampiyonalardan madalyaları bulunan İbrahim Yıldız ise antrenörleri Arıöz'e teşekkür ederek, şunları kaydetti:"Televizyonda izlediğim bir dizi ile okçuluk serüvenim başladı ve hocamla devam ediyor. Hedefim milli takıma girip olimpiyat şampiyonu olmak. Bunun için de var gücümle çalışıyorum."Velilerden Uysal Bektaş ise dikkat bozukluğu olan çocuğunun okçulukla hayatının değiştiğine işaret ederek, "Çocuğumda dikkat eksikliği vardı. Okçulukla bunu yendik ve okçulukla birlikte derslerinde daha başarılı oldu." ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile