İstiklal Caddesi’nde saat 11:00 sularında bir patlama meydana geldi. Canlı bomba tarafından düzenlendiği açıklanan saldırıda biri canlı bomba olmak üzere 5 kişi hayatını kaybetti 36 kişi de yaralandı.

İstiklal Caddesi'nde bulunan Balo Sokak'ta bir patlama meydana geldi. 

Canlı bomba tarafından düzenlendiği belirtilen saldırıda 5 kişi hayatını kaybederken 36 kişi de yaralandı.Ölenlerden birinin canlı bomba olduğu belirtildi.

Yaralıların Haseki Hastanesi'ne kaldırıldıkları açıklandı. İkinci bir patlama endişine karşı caddeye giriş çıkışlar kapatıldı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekipleri sevk edildi.  Taksim'e resmi araçlar, polis, itfaiye ve ambulans dışında araç girişine izin verilmedi. 

Bomba imha ekipleri olay yerinde incelemelerde bulundu.İstanbul Beyoğlu'nda meydana gelen patlamanın ardından Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca yayın yasağı getirildi.

Geçici yayın yasağının, olay yerini görecek şekilde canlı yayın yapılmasını, olayın oluş anı ve hemen sonrasına ilişkin görüntüler ve cenaze görüntülerinin verilmesini kapsadığı öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstiklal Caddesi'ndeki canlı bomba saldırısına ilişkin soruşturma başlattı. Başsavcılığın, terör saldırısı üzerine başlattığı soruşturmayı, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nda görevli 5 savcı yürütecek. 

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyoğlu'nda kaymakamlık önünde canlı bomba saldırısı meydana geldiğini belirterek, olayda canlı bombayla birlikte 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Sağlık Bakanı ise 36 kişinin yaralandığını, yaralılardan 12'sinin yabancı uyruklu olduğunu açıkladı.




İstiklal Caddesi'ndeki patlamada yaralananlar hastanelere getirildi. Yaralıların sayısı ve getirildikleri hastaneler şöyle:

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 1'i ağır 5 yaralı
Şişli Etfal Eğitim ve Hastanesi : 2'si ağır 10 yaralı
Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. 2 si çocuk 6 yaralı
Taksim İlkyardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi : İsrail vatandaşı 3 yaralı
2'si çocuk 5 yaralı Cezayir uyruklu İrlanda vatandaşı
 

Gürgü tanıkları patlama anını ve sonrasında yaşananları anlattı

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamanın görgü şahitleri, gözyaşlarıyla dehşet anlarını anlattı.

İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamanın çevredeki vatandaşların büyük bir şok yaşamasına neden oldu. Patlamanın ardından kaçışan vatandaşların, uzun süre olayın şokunu atlamadıkları görüldü. Bir kadın gözyaşlarıyla olay yerinden kaçmaya çalıştığı görüldü. Görgü şahitleri ise olay anını anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.



İstiklal Caddesi'nde çalıştığını söyleyen bir görgü şahidi ölenler, yaralananlar olduğunu ve çığlık sesleri duyduğunu söylerken gözyaşlarına hakim olamadı.

Halil Bayar isimli vatandaş, ' Bir bayan herhalde bombayı attı. Yanımda birkaç kişi parçalandı. Kendimi sokağa zor attım ' derken, inşaat işçisi Kadir Dirli, ' Bir patlama sesi duyduk. Sanki bina sarsıldı. Kaynak yapıyorduk 2. katta. Aşağı indik cesetleri gördük ' ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile