Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği'nin ödül törenine katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, yılın dizisi ödülüne layık görülen Muhteşem Yüzyıl'ı hiç izlemediğini söyleyence Meryem Uzerli şaşkına döndü.

Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği'nce 34 yıldır geleneksel olarak düzenlenen 'Medya Oscarları Ödülleri 'dün akşam sahiplerini buldu. 2011 Medya Oscar ödülleri sahiplerini bulurken bu yıl ödüle layık görülen isimler ve programlar da açıklandı.

Türkiye Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği'nin organize ettiği, Ankara Rixos Otel'deki 'Medya Oscarları 'ödül törenine Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul milletvekili Abdülkadir Aksu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural ve çok sayıda davetli katıld.

BİRAND KATILAMADI
Ünlü gazeteci Mehmet Ali Birand'ın sunduğu Kanal D Ana Haber, Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği'nce 'Yılın Ana Haber Bülteni' ödülüne layık görüldü. Dün akşam bıçak altına yatan Mehmet Ali Birand ise ödülünü almaya gelemedi. Mehmet Ali Birand'ın sunduğu Kanal D Haber, 'Yılın Ana Haber Bülteni' ödülüne layık görüldü. Birand'ın ödülünü almak için Mehmet Ali Birand'ın yerine sahneye çıkan Kanal D Haber Direktörü Süleyman Sarıkaya, ünlü anchormen dün akşam bir ameliyat geçirdiğini söyledi.

Sarıkaya, Mehmet Ali Birand'ın geçireceği operasyonun fazla önemli birşey olmadığını ifade etti.

Süleyman Sarıkaya ödülünü Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in elinden aldı. Çiçek, ödül töreninde yaptığı konuşmada ülkede özgür ve tarafsız bir basının olması gerektiğini söyledi.

KAYGI DUYUYORUM

Törende 'Tarafsız Bölge' programıyla 'Yılın Haber Programı 'ödülünü alan Ahmet Hakan'a ödülünü CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu verdi. Kılıçdaroğlu konuşmasında, 'Burada birçok gazeteci arkadaşı görünce yarın bizim arzu etmediğimiz bir başlık çıkacak mı diye kaygı duyuyorum 'dedi

HABERLER KATIKSIZ OLMALI
'Yılın Sabah Haber Programı'yla ödül alan Fatih Portakal'a ödülünü veren Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 'Program yapımcılarının haber yapma hakkı vardır. Haber katıksız, yorum özgün olmalı 'diye konuştu

'Yılın Yarışma Programı' 'Kim Milyoner Olmak İster' yarışmasıyla ödül alan Kenan Işık ödülünü Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'tan aldı. Kılıç, Işık'a Türk Dili konusundaki hassasiyeti için teşekkür etti

'Yılın Sabah Programı' ödülünü alan Saba Tümer'e ödülünü Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz verdi. Yılmaz ödülü verirken 'Tv yapımcılarıyla sürekli karşılaşıyoruz. Bu kesimin katkılarını çok önemli buluyoruz 'dedi

DİZİ FUKARASIYIZ
'Yılın Televizyon Dizisi' ödülünü Muhteşem Yüzyıl dizisi aldı. Dizinin oyuncusu Meryem Uzerli'ye ödülünü veren Gürsel Tekin, siyasi hayatın yoğunluğu nedeniyle dizi fukarası olduklarını söyledi.

ÖZGÜRLÜK EKSİK HİSSEDİLİYOR

Oktay Vural, ödül alan gazeteci Ahmet Hakan'ın konuşmasında 'özgürce, serbestçe' kelimelerini vurguladığını belirtti ve 'Özgürlük eksik hissediliyor ki vurgulanıyor 'diye konuştu. Vural, basın özgürlüğünün öneminden bahsetti.

2011 Medya Oscar Ödülleri'ne layık görülenler şöyle:

-Yılın Ana Haber Bülteni: Mehmet Ali Birand - Kanal D
-Yılın Haber Programı: Ahmet Hakan - Tarafsız Bölge - CNN Türk
-Yılın Sabah Haberleri Programı: Fatih Portakal - Fox TV
-Yılın Spor Programı: Faik Çetiner - TV 8
-Yılın Show Programı: Saba Tümer - Show TV
-Yılın Müzik Eğlence Programı: Seda Sayan - Beyaz TV
-Yılın Yarışma Programı: Kenan Işık - Kim Milyoner Olmak İster? - ATV
-Yılın Televizyon Dizisi: Muhteşem Yüzyıl - TİMS Prodüksiyon
-Yılın Kadın Oyuncusu: Vahide Gördüm - Adını Feriha Koydum - Show TV
-Yılın Erkek Oyuncusu: Kıvanç Tatlıtuğ - Kuzey Güney - Kanal D
-Yılın RTGD Cengiz Polatkan Özel Ödülü: TRT HD

RTGD Jüri Özel Ödülleri


-Yılın Radyosu: Best FM
-Yılın Belgeseli: Hat Sanatı
-Yılın Radyo DJ: Max FM - DJ Özgür
-Yılın Yerel TV: KON TV
-Yılın RTGD Nursal Tekin Özel Ödülü: İşten çıkarılan Star TV çalışanları



Gürsel Tekin: Dizi Fukarasıyım

Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği'nin ödül törenine katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, yılın dizisi ödülüne layık görülen Muhteşem Yüzyıl'ı hiç izlemediğini söyleyince Meryem Uzerli şaşkına döndü.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile