28 Şubat Post Modern darbesi döneminde eski başbakan Tansu Çiller'in başdanışmanlığını yapan o isimden ADD hakkında şok iddialar..

Beyaz Tv'de ekrana gelen Basın Kulisi programına telefonla bağlanan Çiller'in başdanışmanı Hüseyin Kocabıyık Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) 28 Şubat döneminde imam hatip liseleri, başörtüsü ve kuran kurslarına karşı büyük savaş açan Güven Erkaya tarafından Genelkurmay'ın terörle mücadele için ayrılan yasal-örtülü kaynaklarla kurulduğunu iddia ederek, ADD'nin Balyoz-Ergenekon davalarının amacından kopuk olmadığını söyledi.

Canlı yayında Ferda Yıldırım'ın sorularını yanıtlayan Kocabıyık, ADD'ye ilşkin şok iddialarda bulundu. 'İnanmasam bu yazıyı yazmazdım. ' diyen Hüseyin Kocabıyık herkesin bildiği şeyleri açıklaması gerektiğini söyledi.

KIVRIKOĞLU'NUN DARBELERLE İLİŞKİSİ YOK

Bilgiyi 28 Şubat'tan sonraki günlerde Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun görevde olduğu günlerde yakını olan bir kurmay subaydan aldığını ifade ederek, bilgiyi veren kurmay subayın Kıvrıkoğlu'nun darbelerle ilişkisi olmadığını ilettiğini söyledi.

ADD İÇİN AVRUPA'YA BİLE GİTTİ, GENELKURMAY'IN ÖDENEĞİNİ KULLANDI

Güven Erkaya'nın terörle mücadele için ayrılan yasal-örtülü kaynakları kullandığını iddia eden Kocabıyık 'Bu bilgiyi çok güvenilir bir askerden aldığım için bunun doğru olduğunu gördüm. O döneme baktığınız zaman Güven Erkaya'nın Atatürkçü Düüşünce Derneği'nin kurdurttuğunu hatta bunun için Avrupa'ya bile gittiğini ve bu yönde açıklamaları olduğunu görürsünüz. ' dedi.

TÜRKİYE ÜZERİNDE ETKİLİ OLMAK İSTİYORDU

Güven Erkaya'nın 28 Şubat ideolojinde ihtiraslarıyla hareket eden bir kişiliğe sahip olmadığını kaydeden Kocabıyık ' Kafasında bir kurmay hesabı olan biriydi. 28 Şubat'ın müessesleşmesi, kendi sivil toplu örgütünü kurması gerektiğine inanan, sosyal networkunu oluşturması gerektiğine inanan birisiydi. ADD'yi de sanıyorum bu amaçla kuruyordu. 28 Şubat döneminden sonra Türkiye'nin sosyal, siyasal yaşamını etkileyecek bir dinamik mekanizma olmasını arzu ediyordu. ' dedi.

ADD BELLİ BİR AMAÇ İÇİN KURULMUŞ

Erkaya'nın ADD'nin örgütleşmesiyle bizzat ilgilendiğini ifade eden Kocabayık 'Sonra ben öğrendim ki bunu Genelkurmay'ın özel fonlarından finanse ediyor. Bu beni rahatsız etti. ADD Atatürk'ün ismini yüceltmeye çalışan bir sosyal dernek olsa, şahsen bende dahil pek çok kimse rahatsız olmazdı. Ancak ADD sonra gördük ki karşımıza başka bir hürriyetle çıktı. ADD politik bir enstrüman olarak çıktı. Cumhuriyet mitinglerinde çok aktif oldu. Daha sonra Şener Eruygur Ergenekon sanığı bir general bu derneğin başkanı oldu. Şimdi de Tansel Çölaşan başkanı. Bütün bunları yan yana koyduğumuz zaman ADD belli bir amaç için kurulmuş ve bu amaç bugün Balyoz Ergenekon davalarından kopuk bir amaç değil. ' diye konuştu.

BEYAZ GAZETE


Güven Erkaya Terörle Mücadele İçin Ayırılan Kaynakla ADDyi Kurdu

Beyaz Tv'de ekrana gelen Basın Kulisi programına telefonla bağlanan Çiller'in başdanışmanı Hüseyin Kocabıyık Atatürkçü Düşünce Derneği'nin (ADD) 28 Şubat döneminde imam hatip liseleri, başörtüsü ve kuran kurslarına karşı büyük savaş açan Güven Erkaya tarafından Genelkurmay'ın terörle mücadele için ayrılan yasal-örtülü kaynaklarla kurulduğunu iddia ederek, ADD'nin Balyoz-Ergenekon davalarının amacından kopuk olmadığını söyledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile