İsrail'in Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerinden özür dileyeceği ve 100'er bin dolar önereceği yönündeki haberlere, saldırıda ölen Furkan Doğan'ın babası Ahmet Doğan tepki gösterdi

İsrail'in Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerinden özür dileyeceği ve 100'er bin dolar önereceği yönündeki haberlere, saldırıda ölen Furkan Doğan'ın babası Ahmet Doğan tepki gösterdi. Ahmet Doğan, "Özrün içi doldurulmalı. Basit bir özür bizi yaralar" dedi.
Mağdur aileler olarak basit bir özür sonrasında İsrail ile ilişkilerin düzeltilmesinden yana olmadıklarını dile getiren Ahmet Doğan, "Özrün içi doldurulmalı. Basit bir özür sonrasında ilişkilerin düzeltilmesi bizi yaralar" diye konuştu.
İsrailli yetkililerin dileyecekleri özrün içini doldurması gerektiğini söyleyen Ahmet Doğan, "Bizim için önemli olan, şehitlerimizin ne uğurda öldükleridir. Acımızı dindirmek için İsrail Gazze'deki insanlık dışı ambargoyu kaldırmalıdır" dedi. Tazminat ve özürden önce bu konunun daha önemli olduğunu vurgulayan Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Eğer İsrail özür dileyecekse, suçu kabul ederek özür dilemelidir. Tazminat konusunda ise 100 bin dolar gibi bir rakam ödeneceği söyleniyor. Bu rakam İsrail'in olayı ne kadar hafife aldığının bir göstergesidir. Türkiye ve şehit aileleri ile adeta dalga geçtiğinin göstergesidir. Bu rakamın telaffuz edilmesi dahi bizim için çok komik bir durumdur. Bu rakam, ceza olabilmesi için İsrail'in canını yakacak miktarda olmalıdır. Olayı tersinden düşünmek lazım. Türkiye, 9 İsrail vatandaşını katletseydi İsrail ne
kadar para talep ederdi? Olaya böyle bakmak lazım. İsrail, çok basit bir parayla işi hafifletip olayı gündemden düşürebileceğini düşünüyor. Verilecek tazminat miktarı bizim birinci şartımız değil ama suçun cezasının bir parçasıdır. Ceza, onların canını yakacak nitelikte olmalıdır."

Haaretz Gazetesi Yazarı Gideon Levy, İsrail'in özür dilemesini nasıl değerlendirdi?

İsrail'in Türkiye'den özür dilemesine İsrail'den de yorum geldi. Haaretz Gazetesi Yazarı Gideon Levy, bu gelişmeyi Kanal 24 ekranlarında değerlendirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile