- Doğa yürüyüşünde detaylar - Guruptan detaylar - Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari Temsilcisi Naci Ertunç'un konuşması - Murat Adıyaman'ın konuşması - Doğaseverler, kentin doğal güzelliklerinin tanıtılması amacıyla ters lalelerinin yetiştiği Çiçek Vadisi'ne doğa yürüyüşü yaptıHAKKARİ (AA) - Hakkari 'de, Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneğince (CİSAD) Çiçek Vadisi'ne doğa yürüyüşü düzenlendi.
Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) İl Temsilciliğinin desteğiyle kentin doğal güzelliklerinin keşfedilerek tanıtılması amacıyla düzenlenen etkinlikte, dernek üyesi ve doğaseverden oluşan yaklaşık 80 kişilik grup, araçlarla Kırıkdağ köyüne geldi.Buradan hareket eden CİSAD üyeleri, 5 saatlik zorlu yürüyüşün ardından ters lalelerin yetiştiği 1800 rakımlı Çiçek Vadisi'ne ulaştı. Katılımcılar, halk arasında "ağlayan gelin" olarak bilinen lalelerin içinde fotoğraf çekerek çevredeki doğal güzelliklerin tadını çıkarttı.TDF İl Temsilcisi Naci Ertunç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte kış mevsiminin çetin ve uzun geçtiğini, son günlerde havaların ısınmaya başladığını söyledi.
Düzenledikleri etkinlikte doğaseverlerle Çiçek Vadisi'ne geldiklerini aktaran Ertunç, "Çiçek Vadisi'nde her türlü çiçek ve yerli halkın tükettiği pancar var. Bu doğa yürüyüşünü ters laleler için yaptık. Arkadaşlar çok memnun kaldılar, ilk defa bu bölgeyi gördüler. Amacımız, bölgemizi tüm doğaseverlere, tüm dağcılara tanıtmaktır." dedi.
Ertunç, yürüyüşe 80 kişinin katıldığını belirterek "Bayramdan sonra yapacağımız faaliyetler 200 kişiyi bulacak inşallah. Buralar güvenli yerler. Herkesi buraya bekliyoruz. Doğaseverlerin bölgemize gelmelerinden memnuniyet duyuyoruz.'' ifadesini kullandı.Katılımcılardan Murat Adıyaman ise etkinliğin güzel geçtiğini dile getirdi.
Hakkari'de Çiçek Vadisi'ne doğa yürüyüşü
İLGİLİ VİDEOLAR
Solo alpinisti 30’uncu tırmanışını Zafer Bayramında gerçekleştirdi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Bitlis’teki örtü yangını ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Tuzla’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’na özel Kadınlar Futbol Turnuvası düzenlendi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Kaçkar Dağı'na '30 Ağustos' tırmanışı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Van’da Rewşan Çeliker konseri
30 Ağustos 2021 Pazartesi
TADDEF 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Karabağ Zaferi anısına ücretsiz kitap dağıttı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Vahit Emre Savaş: 'Avrupa Şampiyonası'nda terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Oltulu Doğaseverlerden 30 Ağustos Zafer Bayramı yürüyüşü
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Hakan Keleş: “Yeni bir takım olmanın zorluklarını çekiyoruz”
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Rahvan at yarışları nefes kesti
29 Ağustos 2021 Pazar