- Şehit naaşlarının tören alanına getirilmesi - Şehit naaşları - Duanın okunması - Şehit naaşlarının helikoptere taşınması - Hakkari 'nin Çukurca ilçesi ve Irak'ın kuzeyindeki terör saldırısında şehit olan 3 askerin cenazesi memleketlerine uğurlandıHAKKARİ (AA) - Hakkari ve Irak'ın kuzeyinde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan 3 asker için tören düzenlendi.
Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığındaki törende, Çukurca ilçesi Güven Dağı Üs Bölgesi'ne PKK'lı teröristlerce sınırın Irak tarafından gerçekleştirilen saldırıda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Miraç Gürhan ile Irak'ın kuzeyindeki Kani Rash bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarına yönelik saldırıda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Hayrettin Dindar ile Halil İbrahim Şık'ın Türk bayrağına sarılı naaşları alana getirildi.
Saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehitlerin özgeçmişleri okundu, dua edildi.Şehitler Gürhan (Malatya), Dindar (Siirt) ve Şık'ın (Adana) cenazeleri memleketlerine uğurlanmak üzere helikopterle Van'a gönderildi.Şehitlerin cenazeleri silah arkadaşları tarafından omuzlanarak tekbirler eşliğinde helikoptere konuldu.Törene Vali Cüneyit Orhan Toprak, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Metin Tokel, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, eski milletvekili Muhsin Kızılkaya, AK Parti İl Başkanı Emrullah Gür ile kurum amirleri, asker ve polisler de katıldı.
Hakkari'de şehitler için tören düzenlendi
İLGİLİ VİDEOLAR
- Kolombiya’da polis merkezine bombalı saldırı: 14 yaralı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Bingöl’deki orman yangına 100 kişilik ekip müdahale ediyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Beykoz Anadolu Kavağı’nda orman yangını
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Şırnak’ta 4 terörist etkisiz hale getirildi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Tunceli’deki yangınlara karadan ve havadan müdahale sürüyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
MHP lideri Bahçeli: “Kabil emniyetli değilse Ankara güvende olamaz”
29 Ağustos 2021 Pazar
- Konya’da çıkan orman yangını kontrol altına alındı
29 Ağustos 2021 Pazar