- Hamzalı Mahallesi'ndeki anıttan detay - Kur'an - ı Kerim tilaveti - Çocukların şiir okuması - Saldırıda yakınlarını kaybeden Kenan Aslan'ın konuşması - Kaymakam Fatih Dülgeroğlu'nun konuşmasıHamzalı katliamı unutulmadı - Diyarbakır 'ın Kulp ilçesine bağlı Hamzalı Mahallesi'nde 23 yıl önce PKK'lı teröristlerce katledilen 23 kişi törenle anıldıDİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır ’ın Kulp ilçesindeki Hamzalı Mahallesi'nde 1 Ocak 1995'te PKK'lı teröristlerce katledilen, biri güvenlik korucusu, 6’sı çocuk, 9’u kadın 23 kişi için anma töreni düzenlendi.
Hamzalı Mahallesi'ndeki anıt önünde düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.Kaymakam Fatih Dülgeroğlu, yaptığı konuşmada, teröristlerin düzenledikleri iki saldırıda 23 kişiyi katlettiklerini hatırlattı.Terör örgütünün kadın, çocuk ve yaşlı demeden savunmasız 23 vatandaşı katlettiğini belirten Dülgeroğlu, "Bugün tekrar aynı acıları sizlere hatırlatmak için değil, şehitlerimizin hatırasını yaşatmak adına bir araya geldik. Bölücü terör örgütünün gerçek yüzünü bütün dünyaya haykırmak için bir araya geldik." diye konuştu.
Dülgeroğlu, saldırıda 6 aylık Fatma bebek, hamile kadın ve 85 yaşındaki Tayyip dedenin de teröristlerce katledildiğini dile getirerek, şunları kaydetti:"Teröristler zannetti ki Hamzalı kardeşlerimizin kalplerinde taşıdıkları vatan sevgisini kaybedecekler ve onların yanında yer alacaklar. 23 yıl sonra bugün görüyoruz ki Hamzalı kardeşlerimiz ay yıldızlı bayrağı yüceltme adına askerimizle ve polisimizle omuz omuza durmaktadır." - "Vicdanınıza hesap veremeyeceksiniz"Saldırıda yakınlarını kaybeden Kenan Aslan da kundaktaki bebekleri bile katleden terör örgütü PKK'yı lanetlemek için toplandıklarını söyledi.
Kendisini sözde insan hakları savunucusu olarak tanıtan terör örgütü PKK'nın yaşama hakkını hiçe sayarak katliam yaptığına dikkati çeken Aslan, "Kendi halkına zulüm eden PKK terör örgütüne destek verenler gelin, görün. Bu katliamda en az onlar kadar siz de suçlu ve sorumlusunuz. Ellerinize bulaşan masum kanı yıkayarak çıkarabilirsiniz ancak vicdanınıza hesap veremeyeceksiniz." şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından öğrenciler şiir okudu, dua edildi ve mezarlık ziyareti yapıldı.
Hamzalı katliamı unutulmadı - DİYARBAKIR
İLGİLİ VİDEOLAR
Hakkari’de 30 Ağustos Zafer bayramı konseri
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Zafer Bayramı etkinliklerinde fener alayı yürüyüşü düzenlendi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Bartın’da Atatürk ve Şehitler Müzesi açıldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
- Terör örgütü PKK'dan Afrin’e saldırı: 6 yaralı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Terör örgütü PKK’dan kaçan genç dağdaki çocuklara çağrıda bulundu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Tatvan’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yılı coşkuyla kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Kahramanmaraş’ta down sendromlu çocukların 30 Ağustos coşkusu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Şehidin cenazesi memleketi Trabzon’a getirildi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Evlat nöbetindeki aileler HDP önünde 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Çankırı'da Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi