Hatay 'da "Sosyal Uyum Çalıştayı" - Konferanstan genel/detay görüntü - Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum İletişim Daire İşleri Başkanı Aydın Keskin Kadıoğlu'nun konuşmasıHATAY (AA) - Hatay 'da, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) işbirliğiyle Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı personeline yönelik "Sosyal Uyum Çalıştayı" düzenlendi.
Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum İletişim Daire İşleri Başkanı Aydın Keskin Kadıoğlu, bir oteldeki çalıştayda yaptığı konuşmada, Türkiye için göçün yeni bir olgu olmadığına dikkati çekti. Dünyada, Türkiye gibi bu işi yönetebilecek hiçbir ülke olmadığını anlatan Kadıoğlu, şöyle devam etti:"Şu anda devletimizin tüm kurumları ve necip milletimizle göçü yönetme konusunda dünyaya örnek olduğumuzu tüm insanlığa gururla söyleyebilirim. Bundan yaklaşık 8 - 9 ay önce yurt dışı seyahatimizde ülkelerinde 10 bin kadar göçmenin olduğunu ve yönetme hususunda yaşadıkları sıkıntıları söylediklerinde, bizim ülkemizde 3 milyon 600 bin üzerinde Suriyeli misafirimiz olduğunu söylediğimizde şaşırıyorlar, 'Nasıl yani?' diyorlar. Akılla göçü yönetmenin zorluğunu söylüyorlar. Batı aklının anlamadığı göçü, aklın ötesinde vicdanla yönetiyoruz. 'Sırrımız, başarımız budur.' diyoruz. Biz vicdanımızla ne yaptığımızı biliyoruz."Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tarihin hiçbir döneminde asimilasyon yapmadığının altını çizen Kadıoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bütün kurumlarıyla, fertleriyle göçe farklı isimler takmamıştır, entegrasyon gibi. Uyum demiştir çünkü uyum, karşılıklı iki toplumun birbiriyle ortak bir şekilde buluşması ve birlikte yaşam kültürüdür. Bunu yönettiğimiz için buna tecrübe sahibi olduğumuz için ve dünyaya bu şekilde bazı çalışmalar yaptığımız için gerçekten çözemiyorlar, anlamıyorlar. İnşallah dünyaya da uyum noktasında farklı modeller hep beraber geliştireceğiz." dedi.
Türkiye'de 192 farklı uyruktan 5 milyona yakın yabancı yaşadığını kaydeden Kadıoğlu, şunları söyledi:"Şimdi her birinin kendi ülkesini geride bırakarak farklı beklentileri, umutları, hayalleri, düşünceleri, geçmişleri var. Bu nedenle her gelen kişinin uyum konusunda beklentisi ve ihtiyacı takdir edersiniz ki çok faklı, bu kişilere uygulanacak olan uyum politikaları da çok titiz ve hassas olması gerekiyor. Bu yüzden biz Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde İçişleri Bakanımızın talimatı doğrultusunda 'Her insan göç, her göç de bir insan.' diyoruz ve her göçün de bir hikayesi olduğunu biliyoruz. Bunun bilincindeyiz ve tüm uyum faaliyetlerimizi de bu çalışmalar doğrultusunda yapıyoruz." diye konuştu.
İki oturumda gerçekleşen çalıştayda, "Yabancıların hakları, yükümlülükleri ve sosyal uyumları", "Yabancıların sosyal uyumları ve doğru bilinen yanlışlar", "Yabancıların uyum güçlükleri, nedenleri ve saha gözlemleri", "Yabancıların din hizmetlerinden etkin faydalanması ve yönlendirme mekanizması" konularında sunumlar yapıldı.
Hatay'da 'Sosyal Uyum Çalıştayı'
İLGİLİ VİDEOLAR
Galata Kulesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda özel ışık gösterisi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından, 30 Ağustos Zafer Bayramına özel “Zafer Türküsü”
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Atatürk Üniversitesi’nden öğrencilere online konser
30 Ağustos 2021 Pazartesi
115 ülkeye ihraç edilen kuru kayısıda hedef Uzak Doğu ve Brezilya’ya ihracatı arttırmak
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Silifke’de çilek fideleri toprakla buluşuyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Üniversiteli Burçin mezun olup çiftçiliğe başladı, ilçedeki ilk mango hasadını yaptı
29 Ağustos 2021 Pazar
8 asırlık etkinliğin ilk gününde çoban köpekleri boy gösterdi
29 Ağustos 2021 Pazar
Aykut Kocaman: “Tam bir kabus senaryosu“
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Hayalleri için hayatını değiştirdi
27 Ağustos 2021 Cuma
Dogecoin mağduru avukatı Keskin: 'Thodex'ten daha büyük bir dolandırıcılık'
27 Ağustos 2021 Cuma