Hatem Ete: Erdoğan üzerinden yapamadılar şimdi Öcalan'ı deniyorlar

'Türkiye'de çıkarılmak istenen kriz için çözüm süreci sabote edilmek isteniyor' diyen SETA Siyaset Araştırmaları Direktörü Hatem Ete, 'Erdoğan üzerinden çözüm sürecini sabote edemediler, şimdi Öcalan üzerinden deniyorlar' dedi.
'Türkiye'de çıkarılmak istenen kriz için çözüm süreci sabote edilmek isteniyor' diyen SETA Siyaset Araştırmaları Direktörü Hatem Ete, 'Tayyip Erdoğan üzerinden çözüm sürecini sabote edemediler, şimdi Abdullah Öcalan üzerinden deniyorlar' dedi.

Kanal 24 ekranlarında yayınlanan Siyaset 24 programına katılan SETA Siyaset Araştırmaları Direktörü Hatem Ete, çözüm sürecinin nasıl sabote edilmek istendiğini anlattı.

'Türkiye'de son yıllarda en büyük iki kriz meydana geldi ve bu iki krizde de; çözüm sürecinin devam ediyor olması krizin derinleşmesini engelledi' diyen Ete şunları söyledi:

'Dolayısıyla da krizin sonuç vermesi için bir şekilde çözüm sürecinin sabote edilmesi gerekliliği ortaya çıkıyor. Böylece hem Erdoğan'a hem AK Parti'ye çok daha rahat darbe vurulabilir diye düşünülüyor.'

Çözüm sürecinin iki aktörü olduğunu söyleyen Hatem Ete, 'AK Parti ekseninde, genel Türkiye siyaseti ekseninde Erdoğan'ın kararlılığı, cesareti var. Kürtler nezdinde de çözüm kararlığını sürdüren Öcalan var. O yüzden şimdiye kadar sürekli Erdoğan itibarsızlaştırılmaya çalışıldı Kürtler nezdinde.Bugünlerde de Öcalan eklendi itibarsızlaştırma meselesine' şeklinde konuştu.

'ÇÖZÜM SÜRECİNDE ERDOĞAN'I ARADAN ÇIKARAMAYACAKLARINI ANLADILAR'

Ete, 'İki kriz üzerinden konuşacaksak; Gezi sürecinde ısrarla Kürtlere Erdoğan kötületildi. Gezi sürecinde yapılanlar bir şeye yol açmayınca 17 Aralık'ta şu muhasebe yapıldı; Erdoğan aradan çıkarılamıyor, Kürtlerin Erdoğan'a desteği ortadan kaldırılamıyor. Niye? Çünkü Öcalan bu sürece inanıyor. Erdoğan çıkarılamıyorsa o zaman Öcalan'ı aradan çıkarmamızın bir yolunu bulmamız lazım dediler. 17 Aralık sonrası yapılan yeni operasyon, 17 Aralık'ı gerçekleştiren aktörlerin Öcalan ile ilgili Gezi sürecindeki aktörlerden daha farklı bir algıya sahip olmalarınında bir sonucu aslında' ifadelerini kullandı. Ete şöyle devam etti:

'Öcalan ile ilgili Ergenekon davalarından kalma arşivler çıkarıldı. Paris suikastiyle ilgili belgeler düzenlendi ve net olarak şu mesaj verilmeye çalışıldı: Bu adam aslında AK Parti'nin taşeronu, Kürtleri satıyor. Bir şekilde bu çözüm sürecini sabote etmek gerekir. Bu sabotaj ya Erdoğan üzerinden yapılabilir ya da Öcalan üzerinden yapılabilir. Son hamlelerden sonra bu aralar şöye bir tez ısıtılıyor; çözüm sürecine karşıtlık da doğru olmaz o zaman çözüm süreci Öcalan ve Erdoğan'sız da mümkün. İkisi de bu sürece zarar veriyor deniliyor.' BEYAZ GAZETE
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile