Havalar Nasıl Olacak? (7 Nisan 2014)

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı Marmara ve Ege'de 3 ila 5 derece azalacak, doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.
Yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, İç Anadolu ve Karadeniz ile Isparta, Burdur, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde Muğla kıyılarında, öğle saatlerinde İzmir ve Aydın'ın kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Karadeniz kıyılarında yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Rüzgar, yurdun kuzey kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu, güney, iç ve doğu bölgelerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile zamanla Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun batısında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esecek.

Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı, zamanla yer yer çok bulutlu, öğleden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı 23
İstanbul: Parçalı çok bulutlu, aralıklı ve hafif sağanak yağışlı 16
İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların öğle saatlerinde kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor) 21
Adana: Parçalı bulutlu 26
Antalya: Parçalı bulutlu 21
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı sağanak yağışlı 17
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı sağanak yağışlı 19
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı yağmurlu 12
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 24
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile