-Konser Video
--Genel çekim
--Röportaj
( ANTALYA ) ANTALYA
- Antalya’nın Kaş ilçesinde geçen yıl hayata veda eden Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu’nun (UNESCO) ‘Yaşayan İnsan Hazinesi’ listesinde yer alan üç telli bağlama sanatçısı gerçekleştirildi.
Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce ‘Müzik Konseri’ etkinlikleri kapsamında düzenlenen programa, solist olarak yöresel sanatçılar Osman Kırca, Ali Ulutaş ve Emre Dayıoğlu katıldı.
Kaş Kültürevi’ndeki konserde üç telli bağlama ile sanatçılar, Ege ve Akdeniz Bölgesi’nden ‘eşkıya kaçıran boğazı’, ‘kocakarı boğazları’, ‘zeybekler’ ile Hayri Dev’den ‘zülüfleri taramış’ gibi seçme eserleri çalıp seslendirdi. Osman Kırca ve Ali Ulutaş ile kendisinin Kaşlı olduğunu hatırlatan üç telli bağlama sanatçısı ve müzik öğretmeni Emre Dayıoğlu, bu konserin ilçede yapılmasının halk müziğinin maneviyatı açısından önem taşıdığını vurguladı. Kaş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ali Evren ise, bölgede yerel müzik yapan değerleri tanımak ve tanıtmak amacıyla etkinliğin düzenlendiğini, bu değerlerin müzikleriyle kültürümüzü yansıttığını belirtti.
Program sonunda Ali Evren, üç telli bağlama sanatçılarına çiçek verdi. (TD-SÇ)
Hayri Dev anısına konser
İLGİLİ VİDEOLAR
Maltepe’de elektrikli otomobillerden ‘sessiz’ 30 Ağustos konvoyu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Atatürk Üniversitesi’nden öğrencilere online konser
30 Ağustos 2021 Pazartesi
FT Antalyaspor statta çaldığı şarkı nedeniyle sanatçı tarafından mahkemeye verildi
29 Ağustos 2021 Pazar
Antalyaspor, Fredy Ribeiro ile 3 1 yıllık sözleşme imzaladı
29 Ağustos 2021 Pazar
Diyarbakır’da eğitim hazırlıkları başladı
29 Ağustos 2021 Pazar
Çorum’da okullar yüz yüze eğitime hazır
29 Ağustos 2021 Pazar
Engelliler Zafer Bayramını denizin altında bayrak açarak kutladı
29 Ağustos 2021 Pazar
Bakıra talep arttı, yetiştirilecek usta bulunamıyor
29 Ağustos 2021 Pazar
Van Gölü’ndeki mikrobiyalitlere dalış eğitimi
29 Ağustos 2021 Pazar
Annesinin gözyaşlarına dayamadı iki buçuk ayda 20 kilo verdi
29 Ağustos 2021 Pazar