Genel Müdür Erdurmuş konuşması
-Genel ve detay
( ANTALYA ) Hayvancılık Genel Müdürü Erdurmuş: "Çoban konusunda girişimler başlatıldı"- Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriyya Erdurmuş:- "Türkiye'deki canlı hayvan varlığındaki artışın dünya ülkelerin hiçbirinde yok"- Spekülasyonlar üreticinin emeğine saygısızlıktır"- "Ülkenin geleceğini küçükbaş üzerine uygulayacağız" ANTALYA
- Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, "Çoban konusu çok ciddi bir sorun. Bu konuda girişimlerimizi başlattık" dedi.
Tarımda Milli Birlik Projesi kapsamında düzenlenen Hayvancılık Şurası Antalya'da başladı.
Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) tarafından gerçekleştirilen programda sektörün sorunlarını dinleyen ve bir konuşma gerçekleştiren Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, küçükbaşla ilgili çalışma yapılırken sektörün tüm paydaşlarıyla bir araya gelindiğini kaydetti.
Türkiye'nin küçükbaş hayvan varlığında artış meydana geldiğini ve 46 milyon seviyesinde olduğunu ifade eden Erdurmuş, aynı şekilde büyükbaş ve sütte de bir artış olduğunu aktardı. Erdurmuş, Türkiye'deki canlı hayvan varlığındaki artışın dünya ülkelerinin hiçbirinde olmadığını söyledi.
Erdurmuş, "Bundan sonraki günlerimiz geçmiş yaşadığımız günlerden çok daha güzel olacak. Tabi bizler sektörün sorunlarıyla ilgilenirken gelecekle ilgili çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Şu anda bir başarı hikayemiz var ve yerimizde sayamayız, kendimizi geliştirmemiz lazım. İlk çalışmamız küçükbaş üzerine, bu konuda projemizi hazırladık. Ülkenin geleceğini coğrafyanın kaderine uygun olarak küçükbaş üzerine uygulamaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
"Çoban ciddi bir sorun" Hayvancılık sektöründeki sorunlar üzerinden spekülasyon yapıldığının altını çizen Erdurmuş, bu tür spekülasyonların üreticinin emeğine saygısızlık olduğunu söyledi.
Erdurmuş, "Bu coğrafya kendi kaderini çizebilir, yeter ki biz inanalım, devlet üreticinin arkasında" mesajını verdi. Çoban konusunun ciddi bir sorun olduğunun altını çizen Erdurmuş, bu konuda girişimlerin başlatıldığını ve ilgili bakanlıklarla temasa geçildiğini açıkladı.
Bir diğer konu olan meranın önemli bir kültür olduğunu dile getiren Erdurmuş, bu konuyu sosyolojik yapıyla ele almak gerektiğini kaydetti.
Erdurmuş, "Küçükbaştaki hedefimize hep birlikte hızlı bir şekilde ulaşacağız" mesajını verdi.
Hayvancılık Genel Müdürü Erdurmuş: 'Çoban konusunda girişimler başlatıldı'
İLGİLİ VİDEOLAR
Kayseri’de ‘Aspir’ hasadı başladı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Beşiktaş, Umut Meraş'ı kadrosuna kattı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Yorulan koyunu ahıra kadar sırtında böyle taşıdı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Trenin çarptığı 8 büyükbaş hayvan telef oldu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Bakan Solu, selde zarar gören Çatalzeytin ilçesini ziyaret etti
29 Ağustos 2021 Pazar
Asırlık yarış ödülle sona erdi
29 Ağustos 2021 Pazar
Muş'ta silajlık mısır hasadına başlandı
29 Ağustos 2021 Pazar
İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan barajlarda tehlikeli düşüş
29 Ağustos 2021 Pazar
Asırlık gelenek başladı, kınalı koçlar suya atlamak için sıralandı
29 Ağustos 2021 Pazar
Hayvanat bahçesinin yeni maskotu yavru aslanlar
29 Ağustos 2021 Pazar