Kent merkezindeki sokak köpeklerine mama veren Yılmazcan Şare
-Mama yiyen köpekler
-Pülümür Vadisi boyunca köpeklere mama veren Yılmazcan Şare
-Yeni doğmuş yavru köpekler
-Vadi boyunca mama bırakılan köpekler
-Bir köpeği seven Yılmazcan Şare
-Yılmazcan Şare’nin konuşması
-Bir köpeği seven Yılmazcan Şare
-Mama yiyen köpek
( TUNCELİ )- Tunceli'de yazarlık ve tiyatro yönetmenliği yapan Yılmaz Can Şare, yiyecek bulmakta zorlanan sokak köpeklerini her gün besliyor TUNCELİ
- Tunceli'de yazarlık ve tiyatro yönetmenliği yapan Yılmaz Can Şare, yiyecek bulmakta zorlanan sokak köpeklerini her gün besliyor. Koronavirüs salgını insanların yanı sıra sokak hayvanlarının hayatını da olumsuz etkiliyor. Salgın nedeniyle insanlar evlerine çekilince sokak hayvanları da yiyecek bulmakta zorlanıyor. Tunceli'de de hem valilik koordinesinde kurumların çalışmasıysa hemde gönüllülerin desteğiyle sokak hayvanları besleniyor. Yazar ve Tiyatro Yönetmeni Yılmaz Can Şare'de gönüllü olarak kendi imkanları ile temin ettiği ve hayvan severler tarafından gönderilen mamalarla, her gün kent merkezinden başlayarak Pülümür Vadisi boyunca yiyecek bulmakta zorlanan sokak köpeklerini besliyor. Köpekleri beslemek için yaklaşık bir aydır günde 100 kilometre yol kat ettiğini aktaran Yılmaz Can Şare, “Çarşıdaki mahallelerden başlıyorum. Harçik, Marçik, Kutudere, Zağge’ye kadar yol boyu sahipsiz bütün köpeklere mama veriyorum. Çünkü onların ağzı var dili yok. Açlıklarını, susuzluklarını anlatamıyorlar” dedi.
Korona virüs sürecinden sokak hayvanlarının da etkilendiğini anımsatan Şare, “Bu süreçte onlara bir kap mama vermek su vermek çok önemli. İnsanlar evlerine kapandıkları için bu süreç onlar için daha zorlu geçiyor. Ben de elimden geldiğince destek olmaya çalışıyorum. Her gün servise çıkıp uzun bir mesafe kat ederek bu hayvanların karnını doyuruyorum”ifadelerini kullandı.
Her gün, sokak köpeklerini besliyor
İLGİLİ VİDEOLAR
Hopa’da ölüme terk edilen atlar korumaya alındı, sahibine 84 bin 500 lira para cezası kesildi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Hopa’da ölüme terk edilen ikinci 'at' vakası
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Anne köpeğin ölü yavrusunu taşıması duygulandırdı
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Beykoz’da sokak hayvanlarına özel rehabilitasyon merkezi
26 Ağustos 2021 Perşembe
Afyonkarahisar’da 12 kerkenez doğaya salındı
23 Ağustos 2021 Pazartesi
Zifte bulanmış halde bulunan kaplumbağa, temizlenerek tekrar doğaya bırakıldı
23 Ağustos 2021 Pazartesi
Hayvanseverler eylemde Yılmaz Büyükerşen'e seslendi
23 Ağustos 2021 Pazartesi
'Daire 16 isyan etti'...Sosyal medyada gündem olan Özay Kaya İHA'ya konuştu
21 Ağustos 2021 Cumartesi