Hobi olarak başladığı taş işleme mesleği oldu - ANKARA

- Taş işleme atölyesinden görüntü - Taşları keserken, işlerken, detay görüntüleri - Taşlardan görüntüler - Taş işlemek için kendi tasarladığı makinelerden görüntüler - Burhan Cücük 'ün konuşması Hobi olarak başladığı taş işleme mesleği oldu - Ankara ’da bir kurumda güvenlik görevlisi olarak çalışırken katıldığı kursta Çubuk Agat taşı işlemeciliğini öğrenen Burhan Cücük'ün bu hobisi mesleği oldu - Cücük: "Taşla uğraşmak bana büyük mutluluk veriyor"ANKARA (AA) - Ankara 'nın Çubuk ilçesinde ikamet eden Burhan Cücük (38), hobi olarak başladığı Çubuk Agat taşı işlemeciliğini meslek edindi.Evli ve 2 çocuk babası Burhan Cücük, yaklaşık 3 yıl önce yerel gazetede Çubuk Belediyesi ve Ankara Kalkınma Ajansı işbirliğinde taş işleme ve takı tasarım kursu açılacağı haberini okuduktan sonra kursa katılmaya karar verdi.Cücük, devam ettiği kursta öğrendiklerinden etkilenip, hobi olarak yapmaya başladı.
Gittiği her yerden yarı değerli taşlar toplayan Cücük, gücü yettiklerini elinde gücü yetmediği taşları ise kendi tasarlayıp sanayide arkadaşlarına yaptırdığı makineyle işlemeye başladı.
İşlediği taşların yakınları ve çevresinden büyük beğeni görmesi üzerine güvenlik görevlisi olduğu işi tamamen bırakan Cücük, hobi olarak başladığı taş işlemeciliğini meslek edindi. - "İşlediğim taşları sosyal medya aracılığı ile satıyorum"Burhan Cücük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyada sadece ilçelerinde yer alan Çubuk Agat taşının yaklaşık 2 yıldır hayatının bir parçası haline geldiğini bildirdi.Gününün bir kısmını taş toplayarak diğer bölümünü ise taşları işleyerek geçirdiğini ifade eden Cücük, şöyle devam etti:"Daha önce bir kurumda güvenlik görevlisi olarak çalışıyordum. Taşlara olan merakım daha baskın gelince işi bıraktım. Çok iyi de yaptığımı düşünüyorum. Taşlarla uğraşmak bana büyük mutluluk veriyor. Gücümün yetmediği taşları tasarlayıp sanayideki arkadaşlarıma yaptırdığım makinede işliyorum. İşlediğim taşları sosyal medya aracılığı ile satıyorum. Güzel desenli taşlar çıkarsa onları genelde koleksiyoncular alıyor. Yapacağımız ürüne göre taşın işleme süresi değişiyor. Taşlarda biri diğerine benzemeyen çok güzel desenler, renkler ve şekiller ortaya çıkıyor."Bir birinden farklı ilginç çalışmalar da yaptığını aktaran Cücük, en büyük hayalinin büyük bir atölye açarak ilçede istihdama katkı sunmak olduğunu vurguladı.Festivallerde açtığı stantlarda ürünlerini sergilediğini belirten Cücük, "Benim için önce hobiydi ama artık mesleğim oldu. Çok mutluyum." dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile