- Mantar üretim tesisinden görüntü - Yunus Metin ve Osman Koçak'ın konuşmalarıHobi olarak başladılar talebi karşılayamıyorlar - Ankara 'nın Çubuk ilçesinde hobi olarak kültür mantarı yetiştiriciliğine başlayan iki girişimci, gelen talebi karşılamakta zorluk çekiyor - Kültür mantarı yetiştiricisi Metin: - "Şu anda kış aylarında ve boş kaldıkça bu işi yapıyorum. İnşallah önümüzdeki aylarda 2 veya 3 çadır daha yapıp büyüyeceğim" - Bir başka yetiştirici Koçak: - "Şu anda, kesinlikle pazar sıkıntısı yaşamıyoruz. Gelen talepleri bile karşılamakta zorlanıyoruz. Bunun için ileriki zamanlarda tesisimizi büyütmeyi hedefliyoruz"ANKARA (AA) - Ankara 'nın Çubuk ilçesinde yaşayan iki girişimci, internetten görerek merak saldığı ve hobi olarak başladığı kültür mantarı yetiştiriciliğinde talebi karşılamaya çalışıyor.Yazları inşaatlarda boya ve dekorasyon işleri yapan Yunus Metin, inşat işlerinin mevsimsel olması nedeniyle kış aylarında boş kaldığı ve geçim sıkıntısı çektiği için ek bir işe yöneldi.Özellikle kış aylarında yapabileceği iş arayışına başlayan Metin, internette gördüğü mantar yetiştiriciliğini araştırdıktan sonra üretim yapmaya karar verdi. Önceleri hobi olarak üreten Metin, şimdilerde talebi karşılamakta güçlük çekiyor.Yunus Metin, ilk olarak yakınında bulunan 20 metrekarelik eski bir evi kiraladığını söyledi.
Orada bir yıla yakın üretim gerçekleştirdiğini anlatan Metin, "Bu esnada eksiklerimi giderdim. Orası bana staj gibi bir şey oldu. Bilmediklerimi burada daha önce bu işi yapanların yanına giderek onlara sorarak öğrenmeye çalıştım. Daha sonra bu yeri kurarak bu işte üretimi artırdım. Şimdilerde kış aylarında ve boş kaldıkça bu işi yapıyorum. İnşallah önümüzdeki aylarda 2 veya 3 çadır daha yapıp büyüyeceğim. O zaman sadece bu işi yapacağım. İnşaat işlerine göre biraz daha hafif ve karlılığı da çok daha iyi. Şu anda ilk toplamda 500 kilogram mantar çıkıyor bu her geçen gün artıyor. Bazen gelen talepleri karşılayamıyoruz." diye konuştu.
Ürünlerini pazarlamada herhangi bir sıkıntı yaşamadığını vurgulayan Metin, toptancıların mantarı üretim yerine gelerek kilogramı 5 ila 6 liradan aldıklarını belirtti.
- Eğitimi alınca iş değiştiŞoför olarak bir kurumda çalışan Osman Koçak da mantar yetiştiriciliğini internetten gördüğünü ve boş zamanlarını değerlendirmek için başladığını söyledi.
Koçak, evinin bahçesini mantar üretim tesisine dönüştürüp, klima ve havalandırma sistemiyle ranza ve mantar kompostlarından oluşan tesisi 40 bin liraya kurduktan sonra üretime geçtiğini kaydetti.
İlk önceleri eğitimini almadığı için zarar ettiğini ancak işi öğrenmeye başladıkça karlılığını artırdığını anlatan Koçak, "İlk denememde zarar edince biraz şevkim kırıldı ama sonraki üretimlerde ürünleri toplamaya başladığımda, bu işin çok kazançlı olduğunu gördüm. Ben bu ekstra işi eşimle birlikte yapıyorum. Zamanım oldukça kendim çalışıyorum, yetişemediğim yerlerde eşim yardım ediyor. Şu anda, kesinlikle pazar sıkıntısı yaşamıyoruz. Gelen talepleri bile karşılamakta zorlanıyoruz. Bunun için ileriki zamanlarda tesisimizi büyütmeyi hedefliyoruz." şeklinde konuştu.
Hobi olarak başladılar talebi karşılayamıyorlar - ANKARA
İLGİLİ VİDEOLAR
Tuzla’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’na özel Kadınlar Futbol Turnuvası düzenlendi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Hakan Keleş: “Yeni bir takım olmanın zorluklarını çekiyoruz”
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Elazığ'da bir köy mahalle olmak için referanduma gitti
29 Ağustos 2021 Pazar
Kazazedeye yardım ederken minibüsün altında kalan şahıs o anları anlattı
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Evlenen çift takılarının bir kısmını afet bölgelerine bağışladı
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Tiyatrocudan satılık temiz mezarlık
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Dumlupınar, Zafer Bayramı etkinliklerine hazır
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Türkiye’nin en eski şekercisi
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Bakan Özer’den ilk resmi ziyaretinde okul açıklaması
27 Ağustos 2021 Cuma
Hasköy ilçesinde “aşı” seferberliği
27 Ağustos 2021 Cuma