Hollande: “Fransa'da 3 Günlük Yas İlan Edildi

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Paris ' te yaşanan kanlı saldırının ardından ülkede 3 günlük yas ilan edildiğini duyurdu.

Paris ' te farklı noktalara düzenlenen terör saldırısının ardından Fransa ' da 3 günlük yas ilan edildi. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande düzenlediği basın toplantısında, ülkedeki güvenliğin en üst düzeye yüksek seviyeye yükseltildiğini aktardı. Hollande, saldırıda 127 kişinin hayatını kaybettiğini ve 180 ' den fazla kişinin de yaralandığını ifade ederek, saldırının sorumlusunun ise terör örgütü IŞİD olduğunu kaydetti. Hollanda saldırının 8 kişi saldırgan tarafından planlı ve organize bir şekilde gerçekleştirildiğini dile getirerek, Pazartesi günü Parlamentonun Pazartesi günü olağanüstü toplantı olarak toplanacağını bildirdi.

Saldırganlar Fransa ' nın başkenti Paris ' te bulunan La Belle Equipe binasına, Le Carillon adlı bara, La Petit Caöbodge adlı restorana, La Casa Nostra adlı restorana, Fransa Stadyumu, Bataclan Konser Salonu ' na maskeli saldırganlar tarafından silahlı ve bombalı saldırı düzenlenmişti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile