Hurmalardan görüntü
-Enver Çakmak ile röportaj
-Müşterilerden görüntü
-Vatandaşlarla röportaj
-Genel ve detay
( KONYA ) KONYA
- Ramazan ayına sayılı günler kala çarşı pazarda hareketlilik artarken, iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezi olan hurmalar ilgi görüyor. Konya’da hurma satışı yapan Enver Çakmak, Ramazan ayı öncesi tüm hazırlıkları yaptıklarını ifade ederek, “Talep olarak genellikle Medine Hurması çok bizde. Bunun yanında Kudüs Hurması, Filistin Hurması, Peygamber Efendimizin yetiştirmiş olduğu hurma neslinden gelen Acve Hurması, Amber Hurması, klasik hacın ve umrecinin bilmiş olduğu Mebrum Hurması ama ağırlıklı Mebrumda” dedi.
Özel hurmaların faydalarından bahseden Çakmak, “Şimdi Sugai dediğimiz Medine’nin çok özel bir hurması var. Bu doktorların reçetesine de girdi. Diyet hurma dediğimiz, şeker oranı az, şeker hastası rahatlıkla yiyebiliyor bunu. Bunun yanında Acve Hurması genellikle kalp hastasına çok iyi geliyor. Çok özel bir hurma, biraz pahalı ama halkımız yiyor; bir tane de olsa alıp yiyor” şeklinde konuştu.
Çakmak, fiyatların 15 lira ile 100 lira arasında olduğunu, halkın ise genellikle 50-60 liralık hurmayı tercih ettiğini söyledi.
Hurma alışverişi yapan vatandaşlardan kimileri hurmayı sadece Ramazan ayında değil sürekli tükettiğini belirtirken, yurt dışından geldiğini belirten bir vatandaş da aldığı hurmayı yurt dışına götürdüğünü, yakınlarına hediye ettiğini söyledi.
Hurmalar tezgahları süslemeye başladı
İLGİLİ VİDEOLAR
Açık camı fırsat bilip 200 bin liralık vurgun yapan şahıs kamerada
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Tahir Kıran: 'Oğulcan konusunda bize Sevr Antlaşması sundular!'
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Kahramanmaraş’ta down sendromlu çocukların 30 Ağustos coşkusu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği araç takla attı: 6 yaralı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
115 ülkeye ihraç edilen kuru kayısıda hedef Uzak Doğu ve Brezilya’ya ihracatı arttırmak
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Silifke’de çilek fideleri toprakla buluşuyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Üniversiteli Burçin mezun olup çiftçiliğe başladı, ilçedeki ilk mango hasadını yaptı
29 Ağustos 2021 Pazar
8 asırlık etkinliğin ilk gününde çoban köpekleri boy gösterdi
29 Ağustos 2021 Pazar
Şişli’de çocuklar iklim değişikliğine dikkat çekti
28 Ağustos 2021 Cumartesi
Yerel Üretici Sokağı’nda yaz bereketi
28 Ağustos 2021 Cumartesi