Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Hüseyin Çelik, medyanın İmralı sürecine katkı sağladığını söyledi.

Beyaz Tv ekranlarında Rasim Ozan Kütahyalı 'nın sunduğu “Adalet Masası” programına canlı yayın konuğu olan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Hüseyin Çelik gündeme dair önemli açıklamalar yaptı.

İmralı süreci hakkında konuşan Hüseyin Çelik, medyanın sürece olan tavrını değerlendirirken Milliyet gazetesinin süreci sabote ettiğini söyledi. Milliyet gazetesi Hasan Cemal 'in köşe yazısı yazmasını Başbakan Erdoğan 'ın engellediği iddialarına da yanıt veren Çelik şunları söyledi:

HASAN CEMAL 'E YAZMASIN DİYEN KİM
Basınımızda bir çok pürüz var. Ama genel olarak medyamızın tavrını olumlu buluyorum. Medya bu sürece katkı sağlıyor. Başbakanımız Hasan Cemal 'e “Hasan abi” diye hitap eder. Hasan Cemal Türkiye 'de gazetecilikte bir markadır ve bana göre fikir namusu olan birisidir. Bu benim Hasan Cemal 'in her yazısını beğendiğim anlamına gelmez. Başbakan da bunu söyleme hakkına sahiptir. Nasıl Hasan Cemal ve ya bir başka gazete Başbakanı eleştirme hakkına sahipse, siyasetçi de müsaade edin gazeteciyi eleştirsin. Fakat Başbakan hiçbir zaman gazetenin patronuna telefon ederek, ya da kurmayına telefon ettirerek “Şu yazar yazsın ya da yazmasın” demez. Bu Başbakan 'a yönelik bir iftiradır. Hasan Cemal yazmasın diyen kim?

SÜRECE YÖNELİK SABOTAJDIR

Ben Milliyet gazetesinin İmralı tutanaklarını manşete çekmesi bana göre sorumlu bir gazetecilik anlayışı değildir. Sürece yönelik , iyi niyetle de olsa sabotajdır. Tarihi gazeteciler yazar ama o zaman doğru yaz kardeşim.

BEYAZ GAZETE




Hüseyin Çelik'ten Hasan Cemal açıklaması

Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan 'Adalet Masası'programına konuk olarak katılan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Hüseyin Çelik,Milliyet Gazetesi yazarı Hasan Cemal ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan'ın, Hasan Cemal'e 'Hasan Abi' diye hitap ettiğini söyleyen Çelik ''Hasan Cemal,Türkiye'de gazetecilikte marka isimlerden birisidir.Bana göre fikir namusu olan gazetecilerden birisidir.Bu benim Hasan Cemal'in her yazısını beğendiğim anlamına gelmez.''diye konuştu.

Hüseyin Çelik şöyle devam etti:

''Hasan Cemal nasıl ki Başbakanı ve hükümeti eleştirebiliyorsa,eleştirme hakkını kendinde bulabiliyorsa,Milliyet Gazetesi veya başka bir gazete hükümetin icraatlerını eleştirme hakkını kendinde buluyorsa,medya genel olarak hükümeti ve siyaseti eleştirme hakkını kendinde buluyorsa, siyasetçi de müsaade et medyayı eleştirebilsin.Başbakan hiçbir zaman hiçbir patrona telefon ederek veya bir kurmayına telefon ettirerek 'şu yazar yazsın,yazmasın'demez ve bu Başbakana yönelik bühtandır,iftiradır.Milliyet Gazetesinin İmralı tutanaklarını bu şekilde manşete çekmesi,bu sürecin kırılganlığı ve hasasiyeti itibariyle bana göre sorumlu bir davranış değildir.Doğru bir gazetecilik faaliyeti değildir.Sürece yönelik iyi niyetle de olsa sabotajdır...''





İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Çelik 'Bu mesele emin ellerde'

18 Mart 2013 Pazartesi

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile