Milliyet'ten Fikret Bila, Taraf'tan Lale Kemal ve Yeni Şafak'tan Abdulkadir Selvi'nin duyurduğu Kürt stratejisinde yeni dönem iddiaları Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik tarafından kesin bir dille yalanlanladı.

Habertürk'te Ece Üner'in sorularını yanıtlayan Hüseyin Çelik, Kürt sorununda yeni strateji iddialarını yalanlarken 'Bir gazeteci bir bürokratla kapalı kapılar ardında oturup konuşmuş kendince bazı notlar almış ve buna bazı notlar katarak gazetelere servis yapmış. 'dedi.
Hüseyin Çelik sözlerini şu şekilde sürdürdü:

İDDİALARI YALANLADI

'Bu yeni stratejiyi Sayın Başbakan mı açıkladı? Hükümet sözcüsü böyle bir açıklama yapmadı ben böyle bir açıklama yapmadım. Beşir Atalay 'ın da İçişleri Bakanı 'nda böyle bir açıklaması yok. Peki kimin açıklaması var? Bir gazeteci bir bürokratla kapalı kapılar ardında oturup konuşmuş kendince bazı notlar almış ve buna bazı notlar katarak gazetelere servis yapmış. Bakın bir hükümet sabah ayrı akşam sonraki hafta farklı bir stratejisi olmaz.'

SADECE ASKERİ ÖNLEMLERLE MÜCADELE EDİLMEZ

Polisiye ve askeriye tedbirlerin Kürt sorununun çözümünde yeterli olmadığını söyleyen Çelik 'Bir taraftan terörle mücadele edeceksiniz, bir taraftan da terörizm ile mücadele edeceksin. Teröristlerin eline silah almasını sağlayan ortamları da ortadan kaldırmak gereklidir. 'diye konuştu.

BDP, ÖCALAN'IN FİKİRLERİNİ MECLİSTE SÖYLEYEBİLİR

BDP ile Kürt sorununda masaya oturma konusunda da çarpıcı açıklamalar yapan Çelik 'Biz biliyoruz ki BDP, PKK'nın siyasi uzantısıdır. BDP, Abdullah Öcalan'ın tüm fikirlerin mecliste söyleyebilir ama şiddete başvurmadan, şiddeti kutsamadan, terörü bir ifade etme biçimi olarak kabul etmeden, teröre ve teröriste bir mesafe koyarak yapsın. 'ifadelerini kullandı.

BDP KÜRTLERİN TEK TEMSİLCİSİ DEĞİL

BDP'nin Kürtlerin yegane temsilcisi olmadığını söyleyen Çelik 'BDP tek başına Kürtler adına hükümetle muhatap olma hakkına da sahip değildir, olamazsa ama katkı sağlamak istiyorsa bu konuda daha sorumlu bir politika üretmeli. 'ifadelerini kullandı.

BEYAZ GAZETE

Hüseyin Çelik Yeni Kürt Stratejisi İddialarını Yalanladı

Milliyet'ten Fikret Bila, Taraf'tan Lale Kemal ve Yeni Şafak'tan Abdulkadir Selvi'nin duyurduğu Kürt stratejisinde yeni dönem iddiaları Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik tarafından kesin bir dille yalanlanladı.

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile