Futbolda şike soruşturması kapsamında tutuklanan ancak daha sonra serbest bırakılan İbrahim Akın, TELEGOL'e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kanaltürk ekranlarında yayınlanan Telegol'e konuşan İbrahim Akın, serbest kalabilmek için yalan söylediğini ifade etti.

AYDINLAR'LA PAZARLIK YAPMADIM

TFF eski Başkanı M.Ali Aydınlar'la pazarlık yapmadığını söyleyen Akın 'M. Ali Aydınlar beni yanına çağıracaktı ama çağırmadı. Bunu bana söyleyeni söyleyemem, söylersem olmaz. Bu süreçte Aydınlar'la hiç bir görüşmemiz olmadı bende onu aramadım. 'dedi.

BASKI ALTINDA İFADE VERDİM

İfadeyi baskı altında verdiğini vurgulayan İbrahim Akın 'Ben ifadeyi zaten baskı altında verdiğimi söyledim. Ben zaten olmayan şeyi söyledim orada. Ben savcıya yalan söyledim yoksa beni salmayacaktı. İnsan tutuklanmak ister mi? Avukatım bana 'ya hayatın, ya da hapis 'dedi. Ben de 'tamam 'demi, 'ne istiyorsanız söyleyin o zaman 'dedim.
Bende şikayet ettim HSYK'ya. İçeri girdikten sonra şikayet ettim. Şikayetimde neler yaşadığımı anlattım. Benim oynadığım maçlar ortada. 'şeklinde konuştu.

GIRGIR ŞAMATAYDI

Ben hocayı aradım. Bu günah değil mi? Kim bilmez bunun günah olduğunu? Biz gırgır muhabbeti yaparken başımıza bunlar geldi. Gerçi şikenin fetvası mı olur? Bunu bu yaştaki adam algılayamaz mı? Gırgır, şamataydı ama işte yazıldığı zaman öyle anlaşılmıyor işte.

HOCAMA OYNAYACAĞIM DEDİM

İBB.-Fenerbahçe maçından dolayı hiç kimseden ne telefon geldi, ne de para geldi. Hiçbir konuşmam yok. Kimseyle ne muhatabım, ne şeyim var. İstedikleri kadar maçı izlesinler. Normalde Abdullah hoca beni dinlendirecekti, Beşiktaş maçı var diye. Bende dedim ki; 'Hocam sakın benin dinlendirme, dinlendirirsen Trabzonspor baskı kurar, böyle bir şey olacağına dair.. Ben oynayayım. 'O da 'Dikkatli oyna.Sakatlanırsan önemli final maçımız var.' dedi. Ben de ona rağmen çıktım oynadım.

GÖRÜNMEYEN TAPLER VAR

Görünmeyen tapeler var. Ben orada diyorum ki 'Beşiktaş beni istiyor, olabilir 'diyorum ama 'Benim final maçım var, bu da önemli 'diyorum. 'Ben final maçını kazanıp, Beşiktaş'a öyle gideceğim. Eğer Beşiktaş beni almayacaksa almasın, eğer alacaksa da maçtan sonra alsın. 'bunu menajerime söyledim. Bu tapeler gözükmüyor şu an.

ŞİKE YAPTIYSAM..
Ben Yusuf Turanlı'dan poşet içinde forma aldım. O forma İbrahim Toraman'ın formasıydı. İnsanlar ne yazılırsa ona inanıyor. Ben şike yaptıysam eğer Allah beni adım attırmasın.

BEYAZ GAZETE

İbrahim Akın: Serbest Kalmak İçin Parayı Aldım

Futbolda şike soruşturması kapsamında tutuklanan ancak daha sonra serbest bırakılan İbrahim Akın, TELEGOL'e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İLGİLİ VİDEOLAR

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile