IBU ile RTEÜ arasında iş birliği anlaşması imzalandı - ÜSKÜP
: - IBU Rektörü Prof. Dr. İsmail Kocayusufoğlu'nun açıklaması - RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman'ın açıklamasıIBU ile RTEÜ arasında iş birliği anlaşması imzalandı - Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman: - "Bu anlaşma hem RTEÜ'ye hem de IBU'ya bir güç katmış olacak"ÜSKÜP (AA) - Makedonya'nın başkenti Üsküp 'teki Uluslararası Balkan Üniversitesi (IBU) ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) arasında iş birliği anlaşması imzalandı.IBU Kampüsü'nde düzenlenen imza törenine, IBU Rektörü Prof. Dr. İsmail Kocayusufoğlu ile RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman katıldı.
Anlaşmaların imzalanmasının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Kocayusufoğlu, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türkiye'nin üniversitelerine her alanda desteğini hissettiklerini söyledi.
RTEÜ ile başta "Mevlana" ve "Erasmus" değişim programları olmak üzere iş birliği anlaşmaları imzalayarak üniversiteleri birbirlerine yakınlaştırdıklarını vurgulayan Kocayusufoğlu, "Bu eğitim anlaşmalarının başta öğrenci değişim programları olmak üzere akademik dünyanın da birbirlerine gidip gelebilme, destek verebilme anlamında etkileri ve katkıları olacak." dedi.
"Mevlana" ve "Erasmus" programlarını en iyi ve en aktif şekilde kullandıklarını dile getiren Kocayusufoğlu, kontenjanları tamamen doldurarak ilave destekler aradıklarını ve bu tarz ikili iş birlikleriyle meydana gelen açıklarını kapatmak istediklerini söyledi.
RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ise eğitim kalitesini artırmak ve nitelikli eğitim ile araştırma yapabilmek adına anlaşmalar imzaladıklarını belirterek, bu anlaşmalar sayesinde her iki üniversitedeki öğrencilerin bölümlerine göre belli dönemlerde değişim yapıp okuyabileceğini aktardı.Balkanlar coğrafyasının aynı tarih, kültür ve medeniyetin eserleri olduğunu ifade eden Karaman, "O yüzden Türkiye için ve bizim İslam medeniyeti için önemli bir coğrafya." dedi.
Öğretim görevlilerin de değişimini sağlayarak ortak araştırma ve projeler yapabileceklerini aktaran Karaman, "Ortak etkinlik, sempozyum, kongre gibi etkinlikler düzenleyebileceğiz. Akademik anlamda ne faaliyet varsa bunların hepsi IBU ile yapabileceğiz. Bu anlaşma hem RTEÜ'ye hem de IBU'ya bir güç katmış olacak." değerlendirmesinde bulundu.Karaman, araştırma anlamında Makedonya Milli Tarih Enstitüsü ile de anlaşma yaptıklarını söyledi.
İLGİLİ VİDEOLAR
Kahramanmaraş’ta down sendromlu çocukların 30 Ağustos coşkusu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
TADDEF 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Karabağ Zaferi anısına ücretsiz kitap dağıttı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos Zafer Bayramı’nda komandolar caddeleri inletti
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Zafer Bayramında 60 metrelik bayrakla yürüdüler
30 Ağustos 2021 Pazartesi
- 30 Ağustos Zafer Bayramı 99. yılında Azerbaycan’da kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
- Kabil'de roket fırlatılan araç alev aldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 99. yıldönümü törenle kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Atatürk Üniversitesi’nden öğrencilere online konser
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Büyük zaferin kahramanları dualarla anıldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos Zafer Bayramı düzenlenen törenle kutlandı
30 Ağustos 2021 Pazartesi