İçişleri Bakanı Muammer Güler, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Reyhanlı Belediye binası önünde ve PTT binası önünde iki bombalı aracın patladığı bilgisi geldi'' dedi.

Hatay 'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamaya ilişkin ilk açıklama İçişleri Bakanı Muammer Güler 'den geldi. Güler açıklamasında şunları kaydetti:

“Hatay 'ın Reyhanlı ilçesinde saat 13.55 sıralarında Reyhanlı Belediye binası önünde ve PTT binası önünde iki bombalı aracın patladığı bilgisi geldi. Şuanda aldığımız ilk bilgilerde maalesef 4 ölü, 22 yaralı olduğu belirlendi. Bu sayıların artmasından endişe ediliyor. Gerekli güvenlik önlemleri itibariyle Valimiz şuanda olay yerine intikal etti. Ben gerekli talimatları Jandarma Genel Komutanlarımıza ve Emniyet Genel Müdürlüğümüze intikal ettirdim. Civardan oraya doğa bilecek paniği önlemek için her türlü kuvvet takviyesi yapılıyor. Şuanda en kısa sürede olay yerine intikal etmenin hazırlığını yapıyorum” diye konuştu.

Bakan Güler bir süre sonra ölü sayısının 40'a çıktığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise, patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, geçmiş olsun dileklerini ileterek, “15 ambulansımız olay yerine şuan itibariyle bölgeye ulaştı. Ambulans helikopterlerimiz ve iki ambulans uçağımız hazırlık aşamasında. Onları da en kısa zamanda bölgeye intikal edecekler. Umut ediyoruz ki yaralı ve ölü sayısında artış olmasın. İl Genel Sekteri ve İL Sağlık Müdürümüz oraya ulaştılar. Valimizle birlikte değerlendirmeleri yapıyorlar. Aldığımız bilgiler bu çerçevede” dedi.

Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Güler, olayın kimler tarafından gerçekleştirildiği yönünde bilgilerin olup olmadığının sorulması üzerine, “Hepsini araştıracağı, hepsine bakacağız” dedi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler'den 'Hatay Reyhanlı Patlaması' Açıklaması

İçişleri Bakanı Muammer Güler'den 'Hatay Reyhanlı Patlaması' Açıklaması... İçişleri Bakanı Muammer Güler, Hatay Reyhanlı'da düzenlenen bombalı saldırı ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Güler, Hatay Reyhanlı'daki saldırıda kullanılan araçların Türkiye'de satın alandığını ve Türkiye'de özel bölümlerine bomba yüklenerek infilak ettirildiğinin belirlendiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Reyhanlı'daki bombalı saldırılarla ilgili ' Biz malzemelerin kaçak yollardan Hatay'a sokulduğunu, araçların burada alınarak belli kişiler adına tescilinin yapıldığını ve belli bazı iş yerlerinde, atölyelerde özel bölmeler yapılarak bomba yüklendiğini ve yine maalesef bu işe yardım ve yataklık yapan kişilerle hemen o depolardan çıkartılarak olay yerine getirilip kısa süre içerisinde patlattıklarını tespit ettik ' dedi.

Bakan Güler, beraberindeki Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ve Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ile Reyhanlı Kaymakamlığında düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Güler, saldırının El Kaide bağlantısı olup olmadığının sorulması üzerine, ' Şu anda El Kaide bağlantısı yoktur ' dedi.

Reyhanlı'daki bombalı saldırılarla ilgili araçların Yayladağı Sınır Kapısından geçtiklerine dair soru üzerine Güler şöyle konuştu:

' Hayır, hayır, biz malzemelerin kaçak yollardan Hatay'a sokulduğunu, araçların burada alınarak belli kişiler adına tescilinin yapıldığını ve belli bazı iş yerlerinde, atölyelerde özel bölmeler yapılarak bomba yüklendiğini ve yine maalesef bu işe yardım ve yataklık yapan kişilerle hemen o depolardan çıkartılarak olay yerine getirilip kısa süre içerisinde patlattıklarını tespit ettik.'

Reyhanlı'da normal yaşamın bir an önce başlamasını istediklerini bu nedenle okulların tatil edilmesi gibi bir kararlarının da olmadığını vurgulayan Güler, okullarda eğitimi engelleyecek bir hasar bulunmadığını bildirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile