İftar Programından genel ve detay
-Bursa İHH Yetim Birimi sorumlusu Adem Demir ile röportaj
-İkram edilen yemeklerden detay
( HATAY ) HATAY
- İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Bursa Şubesi, Hatay’da yaşayan Suriyeli yetim ve ailelerine iftar verdi. Bursa İHH Yetim Birimi tarafından, Yayladağı ilçesindeki Geçici barınma merkezi bahçesinde organize edilen iftara, barınma merkezi ve ilçe merkezinde yaşamlarını sürdüren 335 yetim çocuk ve Suriyeliler katıldı.
Türkmenlere özgü Keşkek ve Kara Yahni denilen geleneksel yemeklerin pişirilip ikram edildiği iftar programında birlik ve beraberlik mesajları verildi.
İHH Bursa Şubesi Yetim Birimi Sorumlusu Adem Demir, yaptığı açıklamada, 8 yıldır devam eden savaşın, ailelerin yanı sıra kültürel ve manevi parçalanmalara da sebep olduğunu söyledi.
Bu vesileyle birlik ve beraberliğin yanı sıra kardeşlik hukukunu geliştirmeyi hedeflediklerini belirten Demir, ”her yıl düzenli olarak bu kardeşlerimizi iftar sofralarında bir araya getiriyoruz. Bundan sonrada inşallah çalışmalarımız sürecek.” Şeklinde konuştu.
İftar, yapılan yemek duasıyla sona erdi.
İHH Derneği Suriyeli yetimlere ve ailelere iftar verdi
İLGİLİ VİDEOLAR
Tuzla’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’na özel Kadınlar Futbol Turnuvası düzenlendi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
256 Bodrumlu şehidin isminin yer aldığı anıt törenle açıldı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Başkan Atay'dan '30 Ağustos'a özel video
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Samsun'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Zafer Treni Eskişehir’de
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Hakan Keleş: “Yeni bir takım olmanın zorluklarını çekiyoruz”
30 Ağustos 2021 Pazartesi
ÇOKAP’tan sel afatından zarar görenlere konteyner desteği
29 Ağustos 2021 Pazar
Elazığ'da bir köy mahalle olmak için referanduma gitti
29 Ağustos 2021 Pazar
Sergen Yalçın: “4. hakem kuralı bilmiyor”
29 Ağustos 2021 Pazar
Atılay Canel: “Bana göre maçın hakkı beraberlikti”
29 Ağustos 2021 Pazar