İHRACATIN PARLAYANLARI - Türk otomotiv şirketi 'Alman liginde' - MANİSA

İHRACATIN PARLAYANLARI - Türk otomotiv şirketi "Alman liginde" - MANİSA - Fabrikadan görüntüler - İşçilerin çalışmasından detaylar - Makinelerin çalışmasından görüntüler - Sarıgözoğlu Hidrolik Makine ve Kalıp Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sarıgözoğlu ile röportajİHRACATIN PARLAYANLARI - Türk otomotiv şirketi "Alman liginde" - Manisa, Bursa ve Aksaray'daki tesislerinde BMW, Mercedes, Porsche gibi prestijli markalar için kalıp ve parça üretimi yapan firma, Almanya'da kalıp üretimi için tesis kurma kararı aldı - Sarıgözoğlu Hidrolik Makine ve Kalıp Sanayi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sarıgözoğlu: - "Almanya'daki iki büyük marka arasında bize kalıp yaptırmak üzere bir yarış oldu. Bir müşterimiz, Sarıgözoğlu'nun artık Bundesliga oyuncusu olduğunu, bundan sonra en kritik parçaların kalıplarını bize yaptırma kararı aldıklarını ifade etti" - "Yerli otomobilde tasarım veya üretim diye bir sorunumuz yok. Global pazarlama sorunu çözülürse önümüz açık"MANİSA (AA) - TOLGA ALBAY - Dünyanın önde gelen otomotiv markaları için kalıp ve parça üretimi yapan Sarıgözoğlu Hidrolik Makine ve Kalıp Sanayi Anonim Şirketi, Alman markalarının yeni model projeleri kapsamında bu ülkede yatırım yapmaya hazırlanıyor.Firmanın yönetim kurulu başkanı Mustafa Sarıgözoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, BMW, Mercedes, Porsche, Ford, Fiat ve Renault gibi otomotiv markalar için yaptıkları üretimle ülkeye doğrudan veya dolaylı 50 milyon dolara yakın döviz girdisi sağladıklarını söyledi.

Babası İsmail Sarıgözoğlu'nun 1957 yılında İzmir 'de bir atölyede faaliyete geçirdiği şirketin bu yıl 60. yılını kutladığını belirten Sarıgözoğlu, bu süreçte sektörde dünyanın önde gelen oyuncuları arasına girmenin gururunu yaşadıklarını ifade etti.
Otomotiv ve beyaz eşya sektörleri için preslenmiş tüm metal parça ve kalıpları üretebildiklerini, kalite ve sipariş hızıyla prestijli markaların tercih nedeni haline geldiklerini aktaran Sarıgözoğlu, 2018 yılına da yeni yatırımlarla gireceklerini bildirdi.Kalıp üretiminde saatte 300 bin adetlik kapasiteye sahip olduklarını, çalıştıkları markalardan gelen talepler nedeniyle Bursa ve Aksaray fabrikalarında büyüme kararı aldıklarını anlatan Sarıgözoğlu, Avrupa'da ise özellikle BMW ve Mercedes ile son dönemde yoğun olarak çalıştıklarını dile getirdi. - Alman müşteriden "Bundesliga" benzetmesiOtomotiv sektörünün elektrikli modeller ve Endüstri 4.0 sürecinde kabuk değiştirdiğini, markaların yeni projeleri gündemlerine aldığına işaret eden Sarıgözoğlu, şöyle konuştu:"Türkiye kalıp üretiminde Avrupa'da önde gelen bir ülke ve önümüz çok açık. Sanıldığının aksine ucuz değil nitelikli ve görece pahalı iş gücü kullanıyoruz. Yaptığımız işlerle gurur duyuyoruz. Tüm çalışanlarımızla paylaşıyoruz. En son Almanya'daki iki büyük marka arasında bize kalıp yaptırmak üzere bir yarış oldu. Bir müşterimiz, Sarıgözoğlu'nun artık Alman Futbol Ligi Bundesliga oyuncusu olduğunu, bundan sonra en kritik parçaların kalıplarını bize yaptırma kararı aldıklarını ifade etti.
Hedef pazar olan Almanya'da kalıp üretim tesisi kurmanın hazırlığı içindeyiz. Temaslara başladık, mevcut tesisi mi satın alacağız yenisini mi kuracağız, bu konuda karar vermeye çalışıyoruz."Almanya'daki yatırımı müşterilere yakın olmak amacıyla yapacaklarını, yüksek iş gücü maliyetlerinin gözardı edilebileceği bir sektörde faaliyet gösterdiklerini söyleyen Sarıgözoğlu, "İşin tamamının Almanya'da yapılması değil bir kısmının Türkiye'de yapılması üzerine kurgulanmış bir model üzerinde çalışıyoruz." dedi.
- "Yerli otomobil heyecan verici"Otomotiv yan sanayisinde kapasite kullanım oranlarının yüzde 85'lere ulaştığını, üretim ve ihracatta iyi bir yıl geçirildiğini dile getiren Sarıgözoğlu, şirket olarak geçen yıl 250 milyon liralık ciro gerçekleştirdiklerini belirtti.
Sarıgözoğlu, bu rakamın yüzde 25'inin kalıp ihracatından geldiğini, parça üretiminde de üretimin yarısını dış pazara gönderdiklerini anlattı.Yerli otomobil projesinin otomotiv sektöründe heyecan yarattığını vurgulayan Sarıgözoğlu, şunları kaydetti:"Ulusal bir proje olarak başladı.
Oluşumuna katkıda bulunacak biz ve bizim gibi çok kuruluş var. Hayırlısı olsun. Sektör olarak böyle yeni bir heyecana ihtiyaç vardı. Üretim ve tasarım açısından hiçbir sorun görmüyorum. Markalaşma ve satış sonrası hizmetler, yüksek miktarlarda üretimin global manada pazarlanması sorunu çözüldükten sonra üretim diye bir sorunumuz yok. Bu sorunları aşacak kapasitedeyiz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile