Mezarlardan detay
-Mezarlığın bulunduğu alandan detaylar
-Muhtar Tepekaya ile röportaj
-Parklardan detaylar
-Genel detaylar
( ESKİŞEHİR - ÖZEL)- Yıllar önce taşınan mezarlığın ortasındaki bölümün neden kaldığı merak konusu- Eskişehir’de parkların ortasında kalan bölüme cami isteği- Şarhöyük Mahallesi Muhtarı Abdullah Tepekaya;- “Bu mezarlık bakımsız,yerine cami yapılmasını istiyoruz” ESKİŞEHİR
- Eskişehir’de uzun yıllar önce taşınan ve yerine park yapılan mezarlığın bir bölümü hala kaldırılmadı. Parkların arasında kalan mezarların neden hala taşınmadığı merak konusun olurken, Şarhöyük Mahalle Muhtarı Abdullah Tepekaya, bu alana söz verildiği gibi cami yapılmasını talep ettiklerini belirtti.
Tepebaşı İlçesine bağlı Şarhöyük Mahallesinde bulunan tarihi mezarlık, yıllar önce kaldırılarak park alanına çevrildi. Fakat Büyük Park adını alan bölgenin tam ortasında bulunan bazı mezarlar, yerinden oynatılmadı. Uzun süredir bakımı yapılmayan ve akibetinin merak konusu olduğu mezarların neden kaldırılmadığı ise bilinmiyor. İki park arasında çocuklarında her gün oynamaya giderken gördüğü mezarlığın uzun yıllardır durması ise mahalle sakinlerini de tedirgin ediyor. Şarhöyük Mahalle Muhtarı Abdullah Tepekaya, konu ile alakalı açıklamalarda bulunarak, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in buraya bir cami yaptırmasını talep ediyor. “Bu mezarlık bakımsız” Mezarlığın bulunduğu alanın bakımsız olduğunu söyleyen Muhtar Tepekaya, cami yapılmasını istediklerini belirterek, “Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen hocamız, bu mezarları kaldırdı ve bize park yaptı. Fakat burası için biz imza topladık buraların kalkmasına dair. İki parça olarak mezarlığı kaldırdı, ama burası kaldı. Biz de ‘hocam buraya bir cami yap. 4-5 mahallenin bir camisi olsun’ dedik. O da bize, ‘tamam size söz veriyorum bir cami yaptıracağım’ dedi.
Biz de bekliyoruz. Bu mezarlık bakımsız. Buradaki ağaçların budanması lazım, ağaçların temizlenmesi lazım. Hocamdan bir ricamız var. Buraya güzel bir cami yaptırsın” diye konuştu.
“Bir rivayete göre burası kalacakmış” Mezarlığın neden kalkmadığı konusunu tam bilinmediğini ifade eden Muhtar Tepekaya, “Burada bir rivayete göre birilerinin annesi babası varmış. Başka bir rivayete göre burası kalacakmış. Cami yeri için bırakmış olabileceklerini düşünmüştük. Bir şeyler var ama ne olduğu belli değil. Biz sonradan geldik” dedi.
(İHA-Y)
İki park arasında meçhul mezarlık
İLGİLİ VİDEOLAR
4 kardeş okul masraflarını çıkartmak için kitap satıyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
İlkadım’da zafer konvoyu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Cinnet geçiren kadın tartıştığı kocasını bıçaklayarak öldürdü
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Elazığ’ın son semer ve palan ustası teknolojiye direniyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
İzmir’de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
İzmir’de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Gaziantepli şehitler unutulmadı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Evlerini taştan yapıp ömürlerine ömür katıyorlar
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Köylüyle yaban tavşanının sevimli dostluğu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
67 yıldır dede mesleğini yapıyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi