İlahiyatçı-Yazar Ali Rıza Demircan'dan 'Helal sex shop' için Diyanet'e çağrı

İlahiyatçı-Yazar Ali Rıza Demircan 'helal cinsel haz' ürünleri ile ilgili 'Diyanet İşleri Bakanlığı'nın bu konularla ilgilenmesi ve toplumu aydınlatması gerekli' dedi.
CNN TÜRK'te Şirin Payzın'ın sunduğu '360 Derece' programında 'Helal sex shop' internet sitesi kurulması üzerine başlayan 'helal cinsel haz' ürünleri konuşuldu. İlahiyatçı-Yazar Ali Rıza Demircan konu ile ilgili 'Diyanet İşleri Bakanlığı'nın bu konularla ilgilenmesi ve toplumu aydınlatması gerekli' dedi.

'Buradan Diyanet İşleri Başkanlığı'mıza artık bu konularla ilgilenmesi ve toplumu aydınlatması gerektiğini ifade ediyorum' diyen Demircan şunları söyledi:

'Bundan yıllar önce Diyanet İşleri Bakanlığı'mız islam ve aile planlamasına ilişkin hacimli bir kitap yayınladı. İlgili görülen Kur'an ayetleri ve aziz Peygamberimizin buyruklarını, 14 asırdır gelen islam birliklerinin görüşlerini içeren bu kitabın tek amacı vardı; o da evlilik hayatında korunma tedbirlerine başvurmanın meşru olduğu, helal olduğu, caiz olduğunu açıklamak. Şimdi siz evlilik hayayında korunmamın meşruiyetini, caiz olduğunu ifade ediyorsanız bu korunma yöntemleri için gerekli olan araçların ve gereçlerin üretimini de alımını da satımını da onaylayacaksınız demektir. Bu ürünler bakkalda satılmayacğaına göre helal bir cinsellik sürdürülürken dahi tatmin edici olabilmesi için hayatın gerekli olan bir takım helal mataryallar bir yerde satılacak.' BEYAZ GAZETE
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile