- Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanı Turgut Aslan'ın evindeki plaketler, tesbihler, fotoğraflar - Aslan ile röportajİnfaza götürüldüğü görüntüleri 28 ay sonra izledi - FETÖ mensuplarınca 15 Temmuz darbe girişimi sırasında başından vurulan TEM Daire Başkanı Turgut Aslan, yaklaşık 28 ay sonra infaza götürüldüğü anlara ilişkin görüntüleri seyretti - TEM Daire Başkanı Aslan: - "Sabah saat 06.00 gibi kafama sıktılar. Korumam Hasan Gülhan şehit oldu. Beş beyin ameliyatı olmuşum ve 5 ay komada kalmışım. Öldürmeyen Allah öldürmüyor. Uyandığımda 'Memlekette demokrasi var mı?' diye sormuşum"ANKARA (AA) - SERTAÇ BULUR/ORHAN ONUR GEMİCİ - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında başından vurulan Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanı Turgut Aslan, yaklaşık 28 ay önce örgüt mensubu darbeciler tarafından kendisine yaşatılan anları ilk kez izledi.FETÖ'nün darbe girişimi sırasında cuntacılar tarafından başından vurularak ağır yaralanan TEM Daire Başkanı Turgut Aslan ile şehit edilen koruması Hasan Gülhan'ın alıkonulmaları ve infaza götürüldükleri anlara ilişkin dün ilk kez yayımlanan görüntüler, örgütün kirli yüzünü bir kez daha ortaya koydu.Başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimine karşı verilen mücadelenin kahramanlarından Turgut Arslan, o geceyi bir kez daha yaşadı. Aslan, yaklaşık 28 ay önce FETÖ mensubu darbeciler tarafından infaza götürüldüğü anlara ilişkin görüntüleri ilk kez izledi.Aslan, FETÖ mensupları darbe girişiminde bulunduğu sırada Atlı Polis Grup Amirliğinde üst düzey emniyet yetkilileri ile yemekte olduklarını anlattı. - "Öldürmeyen Allah öldürmüyor"Havada helikopterleri görünce anormallik sezdiğini ifade eden Aslan, Beştepe'deki Jandarma Genel Komutanlığına gittiğinde elleri bağlanarak rehin alındığını söyledi.
Gözleri bağlanarak üzerine doğrultulan namluların gölgesinde sabah 06.00'ya kadar korumasıyla rehin tutulduğunu belirten Aslan, bu sırada serseri kurşun tarafından vurulabilmeleri için bir süre cam kenarında tutulduklarını kaydetti.
Kendisini rehin alan kişilerden su istemesi üzerine "Onların sözü geçmez, TSK yönetime el koydu." yanıtını aldığını ifade eden Aslan, yaşadıklarını "Saat 06.00 gibi kafama sıktılar. Korumam Hasan Gülhan şehit oldu. Beş beyin ameliyatı olmuşum ve 5 ay komada kalmışım Gazi Hastanesi'nde. Öldürmeyen Allah öldürmüyor." sözleriyle aktardı.Kendisine geldiğinde ilk sözünün "demokrasi" olduğunu anlatan Aslan, "Uyandığımda 'Memlekette demokrasi var mı?' diye sormuşum. 'FETÖ iyi ki kazanamamış. Kazansaydı halk kaybederdi, biz kaybederdik, demokrasi kaybederdi. İyi ki kazanamamış' dedim." şeklinde konuştu.
- "FETÖ hedef gösterdi"Hain darbe teşebbüsünden çok önce ekibiyle hazırladığı FETÖ'nün terör örgütü olduğunu ortaya koyan 60 sayfalık raporun örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in hoşuna gitmediğine dikkati çeken Aslan, örgütle bağlantılı televizyon ve gazetelerde hedef haline getirildiğini söyledi.
Bu nedenle 15 Temmuz öncesinde kendisi hakkında 31 dava açıldığını, bir kısmından beraat ederken kalanları hakkında da "kovuşturmaya gerek olmadığı" yönünde karar çıktığını belirten Aslan, ekibiyle hazırladığı raporun FETÖ iddianamelerinin dayanağını teşkil ettiğini sözlerine ekledi.
İnfaza götürüldüğü görüntüleri 28 ay sonra izledi - ANKARA
İLGİLİ VİDEOLAR
- Kolombiya’da polis merkezine bombalı saldırı: 14 yaralı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
- Terör örgütü PKK'dan Afrin’e saldırı: 6 yaralı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Terör örgütü PKK’dan kaçan genç dağdaki çocuklara çağrıda bulundu
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Şehidin cenazesi memleketi Trabzon’a getirildi
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Bingöl’deki orman yangına 100 kişilik ekip müdahale ediyor
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Beykoz Anadolu Kavağı’nda orman yangını
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Evlat nöbetindeki aileler HDP önünde 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladı
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Şanlıurfa’da terör operasyonu: 2 tutuklama
30 Ağustos 2021 Pazartesi
Trabzon'da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıldönümü töreni
30 Ağustos 2021 Pazartesi