"Balyoz planı" iddialarıyla ilgili davanın duruşmasında savunma yapan emekli tuğgeneral Mehmet Kaya Varol, "Bazı isimleri sunumumu daha cazip hale getirmek için kullandım. Buna tabiri caizse işgüzarlık da diyebiliriz. Tamamen hayali bir senaryo" dedi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi‘nde oluşturulan salondaki duruşmada çapraz sorgusu yapılan Varol, söz konusu seminerin sunumunun elinde olmadığını ifade ederek, "Aradan 8 yıl geçti. Sunumda ne söylediğimi bilmiyorum. Sıradan bir seminerdi, yapıldı, bitti" diye konuştu. 

Seminerde yazılanların gerçekleştirilmediğini belirten Varol, seminerde yazılanların hepsinin hayali olduğunu savundu. 

Hakimi Ali Efendi Peksak‘ın "seminerdeki konuşmasında Tuzla ve Sultanbeyli belediye başkanlarının isimlerinin bulunduğunu" hatırlattığı Varol, ortada art niyet olmadığını, böyle bir art niyet olması durumunda hiçbir ismin açık yazılmayacağını kaydetti.

"Seminer planı hazırlanırken ordu komutanlığından seminerde somut verilerin kullanılması gerektiği" diye emri bulunduğunu ifade eden Varol, "Bazı isimleri sunumumu daha cazip hale getirmek için kullandım. Buna tabiri caizse işgüzarlık da diyebiliriz. Bu isimleri kullanmam onları görevden alacağım anlamına gelmez. Tamamen hayali bir senaryo" diye konuştu.

Duruşmada söz alan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Savaş Kırbaş‘ın "neden Tuzla ve Sultanbeyli belediye başkanlarının isimlerini kullandığını" sorması üzerine Varol, senaryo gereği sıkıyönetim kanunundaki bir maddeyi gündeme taşımak için o isimlerin yer aldığını, başka isimlerin de kullanılabileceğini kaydetti.

-SAVCININ SORULARINI YANITLAMADI-

İptalin Nedeni Balyoz Mu?

Genel Kurmay Başkanlığının, yapılmasına saatler kala sürpriz bir şekilde iptal ettiği Ege' deki Deniz Kurdu 2011 ve Efes 2011 tatbikatlarıyla ilgili iddiaların, ardı arkası kesilmiyor. Kulislerde, Genel Kurmay' ın yeni bir operasyon dalgası duyumuyla böyle bir karar aldığı konuşulunca, ardarda açıklamalar geldi. Son 24 saat içinde, detaylara ilişkin birçok gelişme su yüzüne çıktı.

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Balyoz Darbe Planı İtirafı!

25 Ağustos 2011 Perşembe

Balyoz'un Gölgesinde Mezuniyet Töreni

21 Temmuz 2011 Perşembe

Balyoz'da Gazetecilere Tehdit

24 Haziran 2011 Cuma

Balyoz Darbe Planı

18 Haziran 2011 Cumartesi

Bir Kahn'a Bir De Balyoz'a

18 Mayıs 2011 Çarşamba

Balyoz Hakimlerine Tehdit Mektubu

11 Mayıs 2011 Çarşamba

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile