İran'ı karıştıran "Bir ayrılık" filmi Oscar ödülü aldı. İranlı yönetmen Asghar Farhadi’nin 'Bir Ayrılık' adlı film, Hollywood’un en prestijli ödülü Oscar ödüllerinde en iyi yabancı dil film dalında, en iyi film seçildi.

İran cumhurbaşkanı Ahmedinejad, Amerika'ya kafa tutarken, Oscar ödülü alan İranlı yönetmen Asghar Farhadi, ABD'de dostluk mesajı verdi.

Ödülünü alan filmin yönetmeni Asghar Farhadi, yaptığı konuşmada İranlıların düşmanca tavırlara karşı olduğunu ifade ederek 'Bizler önemli bir ödül aldığımız için mutlu değiliz. Ama bir taraftan savaş çağrıları yapılırken, yabancılaştırma olurken, siyasetçiler birbirleriyle kavga ederken ve İran ülkesinin ismiyle müstesna kültürü unutulmuşken, bu ödülü kazanmış olmak ve adımızı duyurmak bizi mutlu ediyor. Ülkemin halkı bütün medeniyetlere saygı duyar ve düşmanlığı karşıdır. 'dedi.

AHMEDİNEJAD KAFA TUTUYORDU, YÖNETMEN ABD'DE DOSTLUK MESAJI VERDİ
İran'ın ilk Oscar ödülü kazanan filmi olarak tarihe geçen Bir Ayrılık isimli filme, Oscar adayı gösterildiği an tepki gelmiş 'Rejime yakınlığıyla tanınan yazar Mesud Ferasati, “Toplumumuzun filmdeki imajı, Batılıların bizi görmek istedikleri kirli resmi yansıtıyor. Adaylığın ardında da siyasi motivasyon var. Filmin Oscar kazanması İran 'da hoş karşılanmayacak. ABD bize yaptırım uygularken diğer yandan filmimize ödül vererek pozitif mesaj göndermek istiyor. Bu filmin başarısı bir illüzyon. İyi bir film değil” demişti.

BEYAZ GAZETE


İranı Karıştıran Film Oscar Ödülü Aldı,yönetmen ABDde Dostluk Mesajı Verdi

İran'ı karıştıran ' Bir ayrılık ' filmi Oscar ödülü aldı. İranlı yönetmen Asghar Farhadi ' nin 'Bir Ayrılık' adlı film, Hollywood ' un en prestijli ödülü Oscar ödüllerinde en iyi yabancı dil film dalında, en iyi film seçildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile