Işık Kansu sadece Beyaz Haber'e konuştu

Charlie Hebdo karikatürlerinin yayınlanmansa tepki gösterdiği için Cumhuriyet Gazetesi ' nden kovulan Işık Kansu sadece Beyaz Haber ' e konuştu.

Cumhuriyet Gazetesi'nde Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer'in ardından yazar Işık Kansu'nun da görevine son verildi.

Işık Kansu, Cumhuriyet'in Charlie Hebdo karikatürlerini yayınlamasına tepki göstermek amacıyla yazılarına 2 hafta ara verdiğini açıklamıştı.

2 haftalık aranın ardından geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet'e bir yazı gönderen Işık Kansu'ya ise olumsuz yanıt verilerek kovulduğu söylenmişti.

Yaşanan süreci Beyaz Haber ' e değerlendiren Kansu, “ Hem benim hem de genel yayın yönetmeni Utku Çakırözer'in görevden alınması Cumhuriyet Gazetesi okurlarından önemli tepki aldı” dedi.

37 yıldır Cumhuriyet ' te yazan Kansu kovulma sürecini şöyle anlattı: “ Geçen Cumartesi ve Pazartesi yazılarım yayınlanmadıktan sonra Cumhuriyet Gazetesi İrcaa Kurulu Başkanı beni aradı. Kendisi gazeteci değil avukattır. Yazılarıma son verildiğini söyledi. Nedenini de 17 Ocak ' ta yayınlanan yazıyı gösterdi.”

Olayın peşini bırakmayacağını belirten Işık Kansu, 37 yıldır emeği geçtiği gazetesine dava açacağını da sözlerine ekledi.









Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile