İstanbul'da idman, Sakarya'da eğitimle olimpiyatlara hazırlanıyor - SAKARYA

- Yunus Emre Başar'ın çalışmalarından detaylar - Yunus Emre ile röportaj - İdman görüntüleriİstanbul'da idman, Sakarya 'da eğitimle olimpiyatlara hazırlanıyor - Dünya şampiyonu eski milli sporcu amcası Hakkı Başar gibi güreşte adından başarıyla söz ettiren 2018 Akdeniz Oyunları'nın şampiyonu Yunus Emre Başar, olimpiyatlarda bayrağı göndere çektirme hedefiyle çalışıyor - 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları hazırlıklarını günde iki kez çıktığı idmanlarıyla İstanbul'da sürdüren Yunus Emre, Sakarya Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda da eğitim hayatına devam ediyor - Milli güreşçi Yunus Emre Başar:"Hedefimiz, 2020'de düzenlenecek olimpiyatlarda 87 kiloda Metehan Başar ağabeyim, 77 kiloda ben ve 67 kiloda Abdüssamet kardeşimle birincilik kürsüsüne çıkmak"SAKARYA (AA) - İBRAHİM YOZOĞLU - Dünya şampiyonu eski milli sporcu amcası Hakkı Başar gibi güreşte adından başarıyla söz ettiren Yunus Emre Başar, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları hazırlıklarını sürdürüyor.Güreşçi bir ailede yetişmesi dolayısıyla 7 yaşından bu yana minderden inmeyen Yunus Emre, dünya şampiyonu amcası Hakkı Başar ve kuzeni Metehan Başar'ı örnek alıyor.Yıldızlar ve ümitler Avrupa şampiyonluğunun ardından 2018 Akdeniz Oyunları'nda da 77 kiloda altın madalyaya uzanan Yunus Emre, İstanbul'da antrenmanlarını sürdürürken, bir yandan Sakarya 'da eğitim hayatını devam ettiriyor.Kendisi, kardeşi ve kuzeniyle Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenecek 2020 Yaz Olimpiyatları'nda kürsüye çıkmayı hedefleyen Yunus Emre, günde çift antrenmanla çalışmalarını sürdürüyor. - "Hayatımızı güreş sporunun içinde sürdürüyoruz"Yunus Emre Başar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 16 yıldır güreşle ilgilendiğini belirterek, "Başar ailesi olarak güreş camiasında büyük bir aileyiz. İlk başta olimpiyat ikincisi ve dünya şampiyonu amcam Hakkı Başar, Zafer amcam dünya ikincisi, dünya şampiyonu Metehan ağabeyim, ben, kardeşim Abdüssamet ve amcamın oğlu Ömer Başar, hepimiz hayatımızı güreş sporunun içinde sürdürüyoruz." diye konuştu.
Sapanca'da başladığı güreşe 2007'den beri İstanbul Güreş İhtisas Kulübünde devam ettiğini anlatan Yunus Emre Başar, 2012'de yıldızlar Avrupa şampiyonluğunu elde ettiğini, daha sonra transfer olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da 2016'da ümitler Avrupa şampiyonluğuna ulaştığını anımsattı.En son İspanya'nın Tarragona kentinde düzenlenen 2018 Akdeniz Oyunları'nda, 77 kiloda altın madalya aldığını anımsatan Yunus Emre, "Orada 87 kiloda yarışan Metehan Başar ağabeyim ve ben şampiyon olduk. Her sporcunun olduğu gibi bizim de hedefimiz büyük. 2020 Tokyo Olimpiyatları'na hazırlanıyoruz. Metehan ağabeyim, ben ve Abdüssamet kardeşimle şampiyon olarak dönmeyi düşünüyoruz." şeklinde görüşlerini aktardı.Yunus Emre, aynı zamanda Sakarya Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda eğitim hayatını sürdürdüğünü ifade ederek, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübünde haftanın beş günü sabah ve akşam ikişer saat antrenman yaptığını, arta kalan zamanlarda da okula gittiğini söyledi.

Milli sporcu, "Hedefimiz, 2020'de düzenlenecek olimpiyatlarda 87 kiloda Metehan Başar ağabeyim, 77 kiloda ben ve 67 kiloda Abdüssamet kardeşimle birincilik kürsüsüne çıkmak." değerlendirmesinde bulundu. - "Bu spora gönlümüzü verdik"Ailesinin yanında Sakarya 'nın Sapanca ilçesinde doğup büyüdüğünü belirten Yunus Emre Başar, imkanlarından dolayı bölge insanının güreş sporuna yatkın olduğunu vurguladı.Güreşin futbol kadar ilgi görmese de bu sporu yapanların canıgönülden çalıştığını ve ülkeye altın madalya kazandırmak istediğini vurgulayan Yunus Emre, konuşmasını şöyle tamamladı:"Onun için mücadeleler veriyorlar. Altın madalya da kazandırıyorlar. Güreş, çok madalya getirebilen sporlardan birisi. İstiklal Marşı'nı sürekli yurt dışında okutturabilen insanlarız. Biraz daha bu spora destek verilse, ilgi gösterilse daha çok madalya kazanır ve daha çok kişiye güreşi özendirebiliriz diye düşünüyorum. Bu spora gönlümüzü verdik. İnanıyoruz ve daha çok madalya getireceğiz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile