DİSK Genel Başkanı Kani Beko, "Bu yıl da çağrıcı ve katılımcı örgütler olarak 1 Mayıs’ı İstanbul’da Taksim’de kutlayacağız" dedi.

KESK, DİSK, Türk-İş ve Türk Tabipleri Birliği 'nden oluşan '1 Mayıs Tertip Komitesi ', Taksim 'de basın açıklaması yaptı.

Tertip komitesi adına konuşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, 1 Mayıs 'ta başta Taksim olmak üzere tüm Türkiye 'de alanlarda olacaklarını söyledi.

Beko, 1 Mayıs 'ı, birlik ve dayanışma içerisinde coşkulu ve en geniş katılımla kutlamak için çalışmalarının tüm Türkiye 'de ve İstanbul 'da sürdüğünü belirterek, şunları kaydetti: 'Bu yıl da çağrıcı ve katılımcı örgütler olarak 1 Mayıs 'ı İstanbul 'da, Taksim 1 Mayıs alanında kutlayacağız. Gerek onlarca emekçi kardeşimizin 1977 'de katledilmeleri ve gerekse ülkemizdeki benzer siyasi cinayet ve katliamların açığa çıkarılarak hesap sorulmaması, Taksim 1 Mayıs alanının demokrasi mücadelesi açısından vazgeçilmez bir öneme sahip olmasının kriterleridir. Taksim 1 Mayıs alanının, simgesel ve demokrasi mücadelesi açısından önemi bilinmektedir. '

Valilik, Taksim'in bu yıl kutlama alanı olmayacağını söylemişti.

Ancak sendikalar 1 Mayıs'ta büyük gerginlik yaratacak bir karar aldı ve 1 Mayıs'ta Taksim'de olacaklarını açıkladı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu: Taksim'de 1 Mayıs kutlaması mümkün değil

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Taksim Meydanı' nda kutlanacak olan 1 Mayıs İşçi Bayramı için açıklama yaptı. Vali Mutlu '' Taksim Meydan' ında 1 Mayıs kutlamalarında miting yapan kurum ve kuruluşların başkanlığıyla toplantı yaptık ve mitingler sırasında güvenliğin, fiziksel koşullar sıkıntılar konuşuldu. Kendilerinin de haklı bulduğu unsurlarda yeni bir tutum sergileyecekleri beklentimiz oldu '' şeklinde açıkladı.

İLGİLİ DİĞER VİDEOLAR

Taksim'e izin çıkmadı

1 Mayıs 2013 Çarşamba

Taksim'de 1 Mayıs tartışması

1 Mayıs 2013 Çarşamba

Taksim ne durumda?

1 Mayıs 2013 Çarşamba

1 Mayıs ve Taksim tartışması

27 Nisan 2013 Cumartesi

Taksim polemiği tam gaz

26 Nisan 2013 Cuma

1 Mayıs'ta Taksim'e izin yok

26 Nisan 2013 Cuma

İstanbul'da 1 Mayıs

26 Nisan 2013 Cuma

İstanbul'da 1 Mayıs

26 Nisan 2013 Cuma

1 Mayıs krizi büyüyor

26 Nisan 2013 Cuma

1 Mayıs restleşmesi

26 Nisan 2013 Cuma

Sendikaların Taksim ısrarı

26 Nisan 2013 Cuma

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile